"Steun in de rug voor glastuinbouwsector"

Groen licht voor glastuinbouwzone in Oudenburg, België

De Vlaamse regering heeft voor het eerst haar principiële goedkeuring verleend aan de ontwikkeling van een grootschalige glastuinbouwcluster. Het gaat met name om de duurzame glastuinbouwzone die zal ingericht worden in Oudenburg, een buurgemeente van Oostende. Er zal ruimte zijn voor 40 tot 45 hectare kassen.

De glastuinbouwsector in Vlaanderen staat voor grote uitdagingen, vooral in zijn zoektocht naar ruimte en oplossingen voor het energievraagstuk. De clustering van glastuinbouwbedrijven binnen één enkele zone levert voordelen op naar milieu, energie en economie toe. "De ontwikkeling van grootschalige en duurzame zones dient de modernisering van de serreteelt in Vlaanderen te versnellen. De synergie tussen industrie - die instaat voor de aanlevering van restwarmte - en glastuinbouwbedrijven, levert een win-win situatie op. Het glastuinbouwproject Plassendale zal hiervan een eerste concrete realisatie zijn", zegt landbouwminister Kris Peeters.

"De beslissing van de Vlaamse regering toont aan dat niet alleen ikzelf, maar alle regeringsleden belang hechten aan een duurzame toekomst van de glastuinbouwsector in Vlaanderen. De stap die genomen werd, is dan ook meer dan een steuntje in de rug voor de sector", aldus de minister-president.

Bron: Vilt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven