Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking met Engelse BOPP resulteert in MPS-Packers Standard

Eind juni sloten MPS en de British Ornamental Plant Producers Scheme (BOPP) een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van een nieuw MPS-Packers schema. Het nieuwe schema wordt gebenchmarkt met het BOPP Packhouse schema en daarna voorgelegd aan de Raad voor Accreditatie. Het grote voordeel van de samenwerking is dat er een einde komt aan dubbele certificeringkosten. Ook ontstaat er meer duidelijkheid voor marktpartijen en wordt er kennis en ervaring uitgewisseld.

Theo de Groot, algemeen directeur van MPS: "Samenwerkingsverbanden zoals met BOPP drukken de certificeringkosten, dat zien kwekers graag. Beide organisaties hebben hun wortels in de tuinbouwsector en dat garandeert kwalitatief hoogstaande standaarden: door kwekers, voor kwekers." BOPP voorzitter, Neil Bragg meldt: "Ik denk dat dit het begin is van een zeer vruchtbare samenwerking die alleen maar positieve resultaten kan brengen voor beide partijen. Wij verheugen ons erop om samen met MPS standaarden voor de sector te gaan ontwikkelen."

Het schema MPS-Packers bevat eisen ten aanzien van milieu, kwaliteit, sociale aspecten en traceerbaarheid en is specifiek ontwikkeld voor pakstations.
Publicatiedatum: