Meedenken over toekomstagenda vollegrondsgroenten en groenten- en fruitverwerkende industrie

Het Productschap Tuinbouw (PT) heeft in samenwerking met ondernemers en brancheorganisaties van teelt, handel en verwerkers een toekomstvisie opgesteld voor de sectoren vollegrondsgroenten en groenten- en fruitverwerkende industrie. Telers, handelaren en verwerkers van groenten en fruit ontvangen de visies en kunnen via www.tuinbouw.nl/visies hierover hun mening geven en aangeven welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor de komende jaren.

In de visies zijn enkele toekomstscenario’s beschreven. Moet de Nederlandse voedingstuinbouw zich de komende jaren bijvoorbeeld toeleggen op het produceren van groenten en fruit met wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims? En is het mogelijk om over pakweg tien jaar vollegrondsgroenten los van de grond te telen? Zijn er in 2016 nog wel voldoende akkerbouwers in Nederland die industriegroenten willen telen?

De visies blijven niet steken in verwachtingen, maar er zit een toekomstagenda bij en een actieprogramma. De toekomstagenda is uitgebreid en omvangrijk. Sommige activiteiten zijn al opgepakt door de sector, andere nog niet. Het is niet realistisch om alles tegelijk aan te pakken. Er moeten prioriteiten gesteld worden. Hierbij wordt de medewerking ingeroepen van telers, handelaren en verwerkers.

Voor meer informatie neemt u contact op met Arie van Woerden, telefoon 079-347 06 51 of e-mail a.vanwoerden@tuinbouw.nl of u bezoekt onze website op www.tuinbouw.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven