Teelttip Fantasy, De Ruiter Seeds:

Zorg voor voldoende activiteit in de morgenuren!

Het weertype voor de komende week met gemiddelde temperaturen afgewisseld met zeer warme dagen en kans op stevige regen -of onweersbuien is heel herkenbaar voor deze tijd van het jaar. De auto is ook weer iedere morgen flink beslagen van het vocht, de ruitenwisser moet een paar keer gaan om weer zicht te krijgen door de voorruit. Kortom, zorg voor voldoende activiteit in de morgenuren, de minimumbuis van 40ºC eventueel richting 45ºC blijft een belangrijke rol spelen. Traject lichtverlaging buis helemaal weg kan tussen 175-350 Watt.Watermanagement

Ja, het is duidelijk dat er meer vocht in de lucht zit, houd hier ook rekening mee met uw watermanagement. Een goed groeiend gewas wat door stevige regen -of onweersbuien in de verdamping wordt stilgezet, maakt het kwetsbaar voor kopscheuren. Adequaat reageren met de watergift voorkomt veel kwaliteitsproblemen. Bij de combinatie onweer en stortbuien kunnen we de unit tijdelijk gewoon uitzetten. De druppel EC kunnen we in de morgenuren gerust richting 2,8 tot 3,0 EC instellen, als de mat EC maar niet te veel boven de 3,5 uitstijgt. Het streefcijfer voor chloor graag houden tussen de 2,5 -3,0 moll in de mat. De oogstfrequentie in deze tijd moet minimaal om de 5 dagen zijn, dit is zowel goed voor plant als voor de kwaliteit. Flink bont oogsten is voor Fantasy ideaal, binnen een dag na oogst is de vrucht al op kleur.

Productie en kwaliteit

De producties liggen op een goed niveau en de kwaliteit is gewoon subliem. Het
percentage klasse 2 is te verwaarlozen. De grove sortering wordt beter betaald en terecht. Het percentage 85-ers blijft opvallend hoog t.o.v. van andere rassen. Het gvg is iets lager dan vorig seizoen, dit heeft een gunstige uitwerking op de generativiteit van de plant. De gewassen staan nu goed in balans en dat moeten we zo zien te houden. In de maand juli gaan de omstandigheden voor groei weer toenemen, we zullen daarom zoveel mogelijk de plant echt generatief moeten sturen. Bij een toename in verschil tussen gerealiseerde nacht en gerealiseerde dagtemperatuur is er sprake van toename in generatieve sturing.

Tip

Oppassen dat de dagtemperatuur niet te ver doortikt in de middag, omdat de ventilatielijn te hoog staat ingesteld. De overgangen van bewolkt en dan weer helder met veel instraling zijn best groot. Veel succes met uw teelt!

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven