Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regelen op planttemperatuur met PT-sensor eenvoudiger dan gedacht

Een jaar geleden heeft komkommerkweker Pleun Struijk in al zijn afdelingen planttemperatuurmeters laten plaatsen. Met de PT-meters wilde Pleun te hoge temperaturen in de zomer voorkomen en energie besparen in voorjaar en winter. Nu bepaalt de planttemperatuur voor 50% het klimaat. In de Clima 500 en MultiMa kunt u regelen met een ‘virtuele temperatuur’. Dit is een door u zelf in te stellen verhouding tussen meerdere meetboxen en/of een plant temperatuurmeter.



Pleun gebruikt nu deze virtuele temperatuur in plaats van de meetwaarde van één meetbox. Na de installatie van de PT-meters regelde Pleun eerst op basis van 20% planttemperatuur en 80% kasluchttemperatuur. Ondanks dat het niet echt heel warm is geweest de afgelopen zomer, merkte hij duidelijk dat de regeling beter anticipeerde op een te hoge planttemperatuur. Een snelle veroudering van het blad veroorzaakt door te hoge planttemperaturen treedt nu niet meer op en het gewas blijft vitaler. Pleun stelde in om de planten niet warmer te laten worden dan 30 ºC. Hierdoor werden zowel de luchtramen als de bevochtigingsinstallatie sneller ingeschakeld zodra de planttemperatuur te hoog dreigde te worden. Ook werd het scherm meer gebruikt. Meer weten? Klik op PT sensor.

Bron: Nieuwsbrief Hortimax

Publicatiedatum: