Met boodschappen via zaktelefoon wordt werk in de tuinbouw aantrekkelijker

Het Rotterdamse bedrijf Ranj gaat een auditief spel ontwikkelen om jonge werknemers in de tuinbouw meer plezier in hun werk te geven. Als de tuinbouw in 2030 over genoeg werknemers wil beschikken, zullen ondernemers ervoor moeten zorgen dat de werkomstandigheden in de tuinbouw aantrekkelijk zijn. Speltheorieën uit de gamesector bieden daarvoor een uitstekend aanknopingspunt.

Vandaar de term ‘Work is Gaming’ die InnovatieNetwerk aan dit concept heeft meegegeven. Anders dan bij serious games is het doel om het spel echt in het werk te integreren. De werknemers kunnen zich aanmelden bij een netwerk (via een computer of hun mobieltje) dat hun ‘levels’ en ‘skills’ bijhoudt. In de toekomst kan het netwerk ook gegevens over hun vakopleiding (bijvoorbeeld spuitlicenties) bewaren. Via de mobiele telefoon krijgen de jongeren boodschappen die hen stimuleren om als team beter te presteren of uitdagen om zich te ontwikkelen en scholen. Ze kunnen het netwerk gebruiken om in contact te komen met andere werknemers.

Daarnaast vinden er ook wedstrijden plaats tussen tuinbouwteams. Medewerkers die een taal onder de knie willen krijgen, krijgen via het netwerk elke dag nieuwe opgaven toegestuurd. Op die manier stimuleert het netwerk een saamhorigheidsgevoel, de
ontwikkeling van medewerkers en geeft de tuinbouw meer arbeidsvoldoening.

Voor meer informatie:
Peter Oei
Innovatienetwerk
Mob: 06-51542882
www.innovatienetwerk.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven