Nieuwe rode paprika BS 1919 uitstekend uit de startblokken

Het nieuwe rode paprikaras van Seminis, BS 1919, viel dit voorjaar op door zijn bijzonder makkelijke zetting. Dit blijkt ook wel uit de hoge vroege productie. Op de meeste praktijkbedrijven scoort BS 1919 duidelijk een hogere kilo-productie dan het hoofdras. De verschillende gewasvoorlichters gaan de nieuwkomer tijdens het vervolg van de teelt intensiever volgen.

BS 1919 is één van de opvallende, nieuwe rode paprika’s in het wat grovere segment. Het vorige teeltseizoen viel BS 1919 in de screening al op vanwege het gemak waarmee het gewas in het voorjaar in zetting komt. Ook dit jaar kwam de zetting, ondanks het zeer donkere weer in week 4 en 5, makkelijk en goed op gang. De zetting verliep op de meeste bedrijven heel wat beter dan de zetting van het hoofdras. Ook blijkt dat de generatieve BS 1919 de vruchten niet makkelijk aborteert. In rassenonderzoek lag de opbrengst eind mei op gemiddeld 8,6 kg/m2 (zaaidata tussen 15 en 30 oktober). De paprika’s zijn dikwandig en hebben, in combinatie met de grofheid, een gemiddeld vruchtgewicht van 210 – 220 gram. De vruchten hebben een uitstekende stevigheid en zijn mooi van kleur.

De paprika’s rijpen matig snel af, waardoor de plantbelasting hoger ligt dan die van het standaardras. Het gewas kan deze belasting echter goed aan. De kop is nog heel fris, wat goede perspectieven biedt voor het vervolg van de teelt. Seminis schat de productiepotentie van dit ras dan ook hoog in. Het ras staat dit jaar als proef op tientallen praktijkbedrijven. De telers die het ras als proef hebben staan, zijn erg enthousiast. Dit enthousiasme is inmiddels overgenomen door de meeste gewasvoorlichters die BS 1919 met belangstelling gaan volgen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven