Tomatenteler Teun Varekamp

Tevreden met ’alles-in-één-project' van Horticoop

Aan de Groeneweg 66 in ’s-Gravenzande bevindt zich de prachtige nieuwbouw
van Teun Varekamp. Hier worden op 6,2 ha belichte trostomaten geteeld. Het totaal nieuwe complex, dat ruimte biedt aan vijfendertig tijdelijke werknemers
en vier vaste krachten, is voorzien van de allernieuwste innovaties; van kasinrichting en teelttechnische installaties tot een uitgebreide kantoorautomatisering.Zomaar even naar binnenlopen is er niet bij aan de Groeneweg 66. Een hightech
deurcodepaneel met intercom, geeft aan dat hier sprake is van een scherpe toegangscontrole. Het past dan ook perfect in het futuristische beeld dat het pand uitstraalt. Eigenaar Teun Varekamp: "Bij het neerzetten van een nieuwbouwproject als dit, gebruik je alle nieuwe producten en machines die tot de mogelijkheden behoren. Na tien tot vijftien jaar is dit allemaal weer achterhaald; de ontwikkelingen in de glastuinbouw gaan immers snel." Teun, lid van telersvereniging Prominent, gebruikt belichting bij het telen van de trostomaten. "De kas moest dus 6,5 meter hoog worden. Een heel verschil met de hoogte van 4,5 meter van de kas op de Kanaalweg", licht Teun toe.

’Alles in één’ levering

De 3,5 ha grote tuin van Teun aan de Kanaalweg in De Lier, moest 8 jaar geleden worden voorzien van een nieuwe waterzijdige installatie. "Toen was Horticoop het bedrijf met de helderste offerte en was de keuze snel gemaakt. Door de samenwerking van toen en de ervaring dat het geleverde van goede kwaliteit is gebleken, is er een gevoel van vertrouwen ontstaan, waardoor de keuze voor Horticoop nu nog wat sneller te maken was", aldus Teun. "Vooral het alles kunnen leveren, zowel de watertechnische als de elektrotechnische installatie, waaronder een Hoogendoorn computer en Nomad padregistratie, was een pluspunt. Dat daarnaast de kantoorautomatisering, waaronder ook de telefooncentrale, de inbraakbeveiliging en de toegangscontrole, door Horticoop kon worden geleverd en geïnstalleerd, was helemaal prettig. Voor mij is bij een eventuele storing dus maar één telefoonnummer van belang, dat van Horticoop! Ik hoef niet eerst uit te zoeken welke leverancier ik moet bellen."

Totaalproject

De kantoorautomatisering is via een netwerk opgezet. Waar Teun ook zit, hij kan inloggen in het netwerk. "Wel zo makkelijk dat ik vanaf de andere tuin of vanaf thuis bij de gegevens kan", aldus Teun. Voor Horticoop een uitdaging om dit totaalproject in goede banen te leiden. "Met recht mag dit een tototaalproject worden genoemd", aldus Ted van Dijk, technisch specialist bij Horticoop. "De gehele waterzijdige installatie, waaronder ondermeer de meststoffenunit, wateropslag en ontsmetting, met daarnaast nog diverse verwerkingsmachines en tevens de padregistratie, is natuurlijk geweldig om te mogen realiseren. Dat ook de toegangscontrole, inbraakbeveiliging en de kantoorautomatisering door Horticoop konden worden geïnstalleerd is, denk ik, niet bij al onze klanten bekend." Teun Varekamp is in ieder geval dik tevreden met de totaallevering van Horticoop Het gemak van één leverancier heeft hiermee zijn nut voor mij bewezen", aldus Teun.

Bron: HortiScope

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven