Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wekelijks inzicht in in prijzen en aanvoerprognoses

IJsbergslatelers wisselen naar tevredenheid informatie uit

Een groot aantal ijsbergslatelers in Nederland wisselen vanaf dit seizoen informatie met elkaar uit. Hiervoor is een informatiesysteem opgezet waarbij (deelnemende) telers wekelijks inzicht krijgen in gerealiseerde prijzen van de week ervoor, en van aanvoerprognoses voor de week erna. Dit informatiesysteem is opgezet door LTO Groeiservice in samenspraak met landelijke commissie IJsbergsla. Het beheer van het systeem wordt uitgevoerd door de gewasmanager ijsbergsla, Chris Poelen.

Nu het oogstseizoen in volle gang is, en we een aantal weken met het informatiesysteem werken, kunnen we concluderen dat veel telers de uitwisseling van informatie als een positief punt ervaren. Telers weten op deze manier wat er landelijke speelt en kunnen hiermee hun voordeel behalen. Na afloop van het seizoen willen we weer een keer met alle ijsbergslatelers bij elkaar komen om het informatiesysteem te evalueren en mogelijk verder uit te bouwen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gewasmanager ijsbergsla, Chris Poelen.
Publicatiedatum: