Weblog Frank van Kleef:

"Het begint op te vallen hoe snel we vooruit gaan met de hele groep"

Om te komen tot een onderwerp voor deze weblog hoef ik meestal niet lang na te denken. Een terugblik op de week die er aan vooraf gegaan is brengt altijd wel weer de nodige zaken naar voren die zijn opgevallen en meestal springt er dan wel één onderwerp uit. Deze week was dat arbeid. Normaal gesproken hoor ik daar niet zoveel over bij ons op het bedrijf en dat betekend dan automatisch dat het volgens mijn compagnons goed loopt. Maar deze week is er veel over gesproken. Niet omdat het niet goed gaat, maar juist omdat het op begint te vallen hoe snel we vooruit gaan met de hele groep.

De leidinggevenden hebben inmiddels aardig wat ervaring, wat er voor zorgt dat zij meer vertrouwen krijgen in de normen die wij hebben gesteld. Tot onze grote vreugde heeft een van onze belangrijkste mensen die in Made 18 jaar voor ons heeft gewerkt, onlangs besloten om toch de overstap te maken naar het bedrijf in Middenmeer. Na een half jaar ergens anders gewerkt te hebben begon zij 'háár' bedrijf toch te missen. Zij werkt nu vier dagen per week als ondersteuning met en voor de leidinggevenden van de drie verschillende afdelingen. Telkens wordt er gekeken waar even wat extra aandacht op zijn plaats zou zijn, en dan wordt daar op gefocust. Het is voor de leidinggevende een zeer welkome aanvulling dat iemand met zoveel ervaring hen verder kan helpen. Ook het productiepersoneel heeft inmiddels alle werkzaamheden goed onder de knie, wat er voor zorgt dat normen steeds beter gehaald worden en dat geeft een heel stuk voldoening en draagt ook weer extra bij aan de goede stemming.

Ook waren er de afgelopen weken weer regelmatig berichten te lezen over problemen in de glastuinbouw en in de hele arbeidsmarkt daarbuiten. De WIT-teams lijken nog steeds nodig te zijn om mensen ervan te weerhouden de wet te overtreden. Als ik dat soort berichten lees ben ik telkens weer blij met www.werkgroep.nl het uitzendbureau waar wij mee werken. Bij hen kunnen we er gelukkig van op aan dat alles goed geregeld is. Zij hebben bij ons op het bedrijf een kantoor ingericht bij de ingang en elke morgen wordt daar gecontroleerd of iedereen zijn of haar legitimatie bij zich heeft. Als zij nieuwe mensen aannemen dan gebeurd dat onder strenge regels.

Bij de laatste controle van het AID en de vreemdelingendienst, leek er van de ruim 200 medewerkers één paspoort niet te kloppen met de personeelslijst, maar dat was een misverstand dat snel was opgelost. Het is voor ons heel belangrijk dat alles goed is geregeld. Wij willen ons er geen zorgen over hoeven te maken dat we bij een inval ineens de helft van ons personeel kwijt zijn. Maar het is evengoed wel leuk als je bij zo een controle een compliment krijgt dat het allemaal perfect geregeld is. Alleen jammer dat zij dat soort ervaringen niet in de krant zetten. Want volgens mij zou het andere ook stimuleren om het beter te doen.

Bron: Royal Pride, weblog Frank van Kleef

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven