Nog eens 500 hectare kassen in fase 3 van Agriport A7

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland nemen fase 3 van het glastuinbouwcomplex Agriport A7 op in de structuurvisie. Dat meldt gedeputeerde Jaap Bond die Landbouw in zijn portefeuille heeft. Dat betekent dat er bovenop de ruim 1000 hectare aan kassen nog eens 500 hectare extra glastuinbouw wordt voorzien in de Wieringermeer. Op welke plek en wanneer fase 3 uitgevoerd gaat worden is nog niet duidelijk.

Het hele terrein van de eerste fase van Agriport A7 is inmiddels verkocht. Ook is er veel belangstelling voor de beschikbare percelen in de tweede fase. Dat gaat om een gebied van 525 hectare en daarvan is inmiddels driekwart aangekocht en voor het overige deel zit de aankoop in een afrondende fase, aldus commercieel directeur Jack Kranenburg van Agriport A7. Binnenkort moet de mer-procedure voor fase 2 worden afgerond.

De structuurvisie waarin fase 3 wordt genoemd wil provincie Noord-Holland in 2009 presenteren. In de komende maanden zullen de eerste ontwerpplannen naar buiten komen. In de structuurvisie worden de ruimtelijke ambities binnen de provincie voor de komende 30 jaar vastgelegd. De visie dient ter vervanging van de streekplannen Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven