Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paprikateler Izaäk van der Lely uit Den Hoorn:

“Pentakeep heeft zich bij ons bewezen”

Tholen – Aanvankelijk reageerde paprikateler Izaäk van der Lely uit Den Hoorn niet enthousiast toen Cor den Hertog van Pentagrow hem 4 jaar geleden polste om de meststof Pentakeep toe te passen in zijn teelt. "Ik was sceptisch. Er komen wel meer verkopers langs met andere middeltjes. Toch zijn we met een vakje op proef gestart. We hadden altijd een productie rond de 29 kilo p/m2. Ik heb toen beloofd dat als we boven de 30 kilo uit zouden komen, dat we er dan mee door zouden gaan. We kwamen dat seizoen inderdaad boven de 30 kilo uit en sindsdien werken we met Pentakeep", vertelt Izaäk van der Lely. "De resultaten hebben me overtuigd!"


Paprikateler Izaäk van der Lely en Cor den Hertog van Pentakeep

Pentakeep is een vloeibare stikstof meststof waaraan 5-aminolevuline zuur is toegevoegd. Dit aminozuur bevordert de fotosynthese van de plant. Om de Japanse meststof Pentakeep te onderscheiden van de massa aan andere wondermiddeltjes, liet Cor den Hertog van Pentagrow de resultaten van Pentakeep in 2005 testen door middel van een paprikaproef van het PPO. Hieruit bleek Pentakeep een productieverhoging gaf van maar liefst 8%. Hoewel Pentakeep in principe in elke teelt kan worden toegepast, richt Pentagrow zich op dit moment op de glastuinbouwsector. Naast de paprikateelt werden inmiddels al aansprekende resultaten geboekt in de teelt van gerbera's, tomaten en rozen. Momenteel lopen er ook proeven in de tomaten- en komkommerteelt.



"In onderscheid van andere middeltjes geeft Pentakeep door het wetenschappelijk onderzoek van het PPO meer vertrouwen. Pentakeep is geen groeimiddel, maar een middel dat de plant activeert. Het geeft de plant meer 'body', maar een goede dosering is wel een vereiste", vertelt Izaäk van der Lely. "Aan de productie en de groei zie je het resultaat. We hebben nu een betere zetting, met een groeikrachtiger gewas. De vruchten zijn steviger en glimmen mooier. Het aantal paprika's per plant is écht gestegen. Door het vruchtgewicht haal je het extraatje eruit."



Die voordelen van Pentakeep hebben de gebroeders Izaäk en Arjan van der Lely ook nodig om de kwaliteitsmarken te beleveren. "We willen kwalitatief zo'n goed mogelijk product leveren en voorkomen dat we in de bulk terechtkomen", legt de paprikateler uit. "Via Levarht worden onze producten geleverd aan de kwaliteitsmarkten in onder andere Japan, Engeland en de Verenigde Staten."



Voor meer informatie:
Cor den Hertog
Pentagrow
Stierenweg 16
4664 TA Lepelstraat
Tel: 0167-541001
Fax: 0167-541002
www.pentakeep.nl

Izaäk van der Lely
Gebr. Van der Lely
Veenakkerweg 18
2635 NC Den Hoorn
Tel: 0174-294023
Fax: 0174-295234