Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oberon wenselijk in bonen onder glas

Het enige middel tegen spint, in het seizoen in bonen onder glas, is eind 2007 vervallen (Nissorun). De reden was een gebrek aan residugegevens. Een opgebruiktermijn was er niet. Spint 100% biologisch aanpakken lukt niet altijd in deze teelt. Correctie met een middel blijft dus noodzakelijk. Er zijn genoeg middelen tegen spint te bedenken. Maar van welk middel zijn er voldoende residugegevens in bonen onder glas? In elk geval valt Nissorun af.

Het middel Oberon heeft wel een toelating, maar alleen van 1 september tot 1 maart. Laat dat nou net de periode zijn dat er geen/nauwelijks bonen worden geteeld, en ook nog eens de spintdruk niet het hoogst is. Oberon zou juist in mei - augustus toegelaten moeten zijn. Het feit dat Oberon een deel van het jaar is toegestaan, geeft in elk geval aan dat er voldoende residugegevens zijn.

De minister van LNV is verzocht vrijstelling te verlenen voor Oberon in de teelt bonen onder glas. Of vrijstelling van Oberon mogelijk is wordt momenteel beoordeeld. De kans dat dit gaat lukken is zeer groot.

Auteur: Saskia Stricker, LTO Groeiservice
Publicatiedatum: