Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

94 kg/m2 tomaten bij Village Farms Texas USA

Village Farms in Marfa Texas heeft een recordproductie van 94 kg/m2 gehaald in haar eerste productiejaar. Dit wereldrecord voor een semi-gesloten kas zonder assimilatiebelichting, werd mede mogelijk dankzij de technologie van HortiMaX. In 2006 werd HortiMaX gevraagd om een compleet elektrotechnisch en waterzijdigsysteem te leveren voor de onderzoekskas van 5400m2. In deze kas met de naam GATES zijn diverse HortiMaX producten geïnstalleerd zoals de MultiMa klimaatcomputer, een FertiMiX irrigatiesysteem, de VitaLite UV ontsmetter, 2 ProDain systemen, een luchtbevochtigingsysteem, en diverse sensoren zoals SensorTom en Infrarood planttemperatuurmeters.



In de nieuw ontworpen semi-gesloten kas met geavanceerde koelingsmogelijkheden is voor de MultiMa gekozen vanwege de zeer flexibele inzetbaarheid. Het systeem is uitermate geschikt voor het maken van snelle aanpassingen voor een optimaal klimaat. Tijdens het eerste productiejaar werd duidelijk dat het ProDrainsysteem volledig inzicht geeft in de plantengroei, en daarmee ook in de productie van tomaten. ProDrain verzamelt informatie over irrigatie, drain, groei en verdamping, wat bijdraagt aan een goed inzicht in de conditie van het gewas. Met deze kennis kan Village Farms de productie nog verder optimaliseren.

Bron: Nieuwsbrief HortiMax

Publicatiedatum: