Karate tijdelijke toegestaan om vliegen in Chinese kool te bestrijden

Het ministerie van LNV heeft op verzoek van LTO Nederland besloten het middel Karate met Zeon technologie (toelatingsnummer 12698N) voor een periode van 120 dagen toe te staan voor de bestrijding van de late koolvlieg (Delia radicum) en de minerende fruitvlieg (Scaptomyzo flava) in Chinese kool. Aan het gebruik zijn wel een aantal voorwaarden verbonden.

Er is sprake van bijzondere omstandigheden, omdat sinds 2007 de minerende fruitvlieg veelvuldig voorkomt en schade toebrengt in Chinese koolplanten, terwijl dat daarvoor niet het geval was. Daar komt bij dat eind 2007 als gevolg van de herbeoordeling van middelen het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden de toelating van een ander gewasbeschermingsmiddel heeft ingetrokken voor de teelt van Chinese kool.

Tot slot is van belang dat door de aanvrager is aangegeven dat zeer binnenkort een vereenvoudigde uitbreidingsaanvraag mag worden verwacht, zodat uitzicht bestaat op een overbrugging naar een reguliere toelating.

Bron: Staatscourant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven