Eerste Thema Tuinen, 28 mei 2008:

Een optimale keten voor een gezond resultaat

LTO Groeiservice biedt tuinders in mei en juni drie keer de mogelijkheid om te ThemaTuinen bij collega's. Wonen tuinders een ThemaTuinen bij, dan vergroten zij in een kort tijdsbestek hun kennis over actuele ontwikkelingen die ook voor hun bedrijf van belang zijn. De thema’s innovatie, ondernemerschap en energie staan op het voorjaarsprogramma van 2008. Naast een rondleiding over het bedrijf delen enkele specialisten en collega-tuinders hun kennis over het betreffende thema. Ook zijn diverse partijen met een stand aanwezig. Dit alles zorgt dat tuinders in een kort tijdsbestek (15.00-18.00 uur) weer volledig bijgepraat zijn.

Alle bijeenkomsten worden informeel afgesloten met een hapje en een drankje. De toegang is gratis, vooraf aanmelden via het aanmeldformulierverplicht. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, aangeraden wordtniet te lang te wachten met aanmelden. De eerste middag wordt gehouden bij Sion, een gezichtsbepalende phalaenopsiskwekerij, Zijtwende 55, 2678 LS De Lier. Het thema is ondernemerschap. Sprekers zijn:

Lezing 1: Frank van Mil

Frank van Mil, mede-eigenaar van marketing- en verkoopadviesbureau Pull Position, heeft veel ervaring met marketing en verkoop in de sierteeltketen. Hij is van mening dat producenten zich meer bezig moeten houden met ‘het verleiden van de consument’ voor een beter en effectiever verkoopresultaat. Samenwerking met de volgende schakel(s) is lastig maar noodzakelijk. Van Mil vertelt over hoe een betere samenwerking te realiseren is.

Lezing 2: Jacco Vooijs

Jacco Vooijs is manager voedselveiligheid en innovatie bij telerscoöperatie FresQ. Deze coöperatie is na The Greenery inmiddels de tweede speler in Nederland als het gaat om de afzet van glasgroenten. FresQ streeft ernaar de kwaliteit te beheren tot in de supermarkt. Hiervoor is onder andere het project ‘ketenoptimalisatie’ opgezet, met als doel kortere besteltijden en een betere versprestatie in de winkel.

De volgende organisaties zijn met een stand aanwezig:
  • Agro Adviesburo
  • Flynth adviseurs en accountants
  • LTO Groeiservice
  • Nic Sosef BV
  • Powerhouse
  • RHP
  • Slingerland Potgrond
  • VEK Adviesgroep
Bron: ThemaTuinenPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven