"Wij geloven in Terneuzen"

Auberginekwekerij Gebroeders van Duijn vestigen zich in Terneuzen

Tholen – Tweeënhalf jaar geleden reden de gebroeders Van Duijn voor het eerst richting Terneuzen. Gisteren werd de aankoop van 14 hectare tuinbouwgrond voor de auberginekwekerij definitief. Het glastuinbouwbedrijf, dat bestaat uit de broers Pleun, Rob en Jan van Duijn van plan om 10 hectare kassen te gaan bouwen, waarvan de eerste 5 hectare volgend jaar al wordt gebouwd. Jan van Duijn zal het bedrijf in Terneuzen aan gaan sturen, de bedrijven in Steenbergen en Oosterland blijven intact. De telers zijn van telersvereniging Purple Pride.

"We wilden graag in Zuidwest-Nederland aubergines blijven telen en daarbij spreekt het energieverhaal in het glastuinbouwproject in Terneuzen ons erg aan", motiveert Jan van Duijn de keuze voor een glastuinbouwbedrijf in Terneuzen. "We gebruiken restwarmte en CO2 van de omliggende industrieën. In Terneuzen teken je voor lange termijn een energiecontract dat goed concurrerend is met een wkk. Hiermee kunnen wij onze risico's spreiden."

De mogelijkheid om in Terneuzen gefaseerd te bouwen heeft ook een rolgespeeld bij de keuze. "Dat is ook het mooie van Terneuzen, we hoevenniet in één keer groot te bouwen", vertelt Jan van Duijn. Samen met deBelgische telersvereniging Greenpartners zijn de auberginekwekers deeerste grondaankopers in het gebied. "Ik weet dat er nog één kavelbeschikbaar is en dat er al verschillende partijen in gesprek zijn. Wij geloven in het gebied. De arbeidsmarkt is gunstig en het gebied wordt mooi aangekleed!"

Voor meer informatie:
Jan van Duijn
Gebr. Van Duijn
Zoekweg 10
4651 PS Steenbergen
Tel: 0167-562760
Fax: 0167-561625
www.gebrvanduijn.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven