Leerwerkproject 'Glasheldere toekomst' gestart

Op 19 maart j.l. heeft Karpos Kenniscentrum een informatieavond georganiseerd voor een leerwerktraject in de glastuinbouw. De sector heeft steeds meer moeite om gekwalificeerde mensen te vinden. Dat de aanwezige glastuinbouwbedrijven dit erkennen bleek wel uit de reacties. Maar liefst 12 bedrijven die aanwezig waren zijn medio april van start met het MBO leerwerk traject 'glasheldere toekomst'.

Het project richt zich op de doelgroep mensen die zich gaan ontwikkelen naar een verantwoordelijke functies in o.a. teelt, klimaat, loodswerk en het aansturen van mensen. De groep deelnemers bestaat uit mensen die vanuit AB Limburg geplaatst worden bij de deelnemende bedrijven en deelnemers van bedrijven zelf. Door een intensief opleidingstraject dat vormgegeven wordt door Citaverde College gezamenlijk met de glastuinbouwbedrijven ontstaat er een gericht praktisch MBO-programma dat voldoet aan de vraag: gekwalificeerde mensen in de glastuinbouw.

Karpos kenniscentrum is het programma gestart in april 2008, waarbij de sector voor dit leerprogramma nog de mogelijk heeft om mensen die ze graag willen laten ontwikkelen tot 1 oktober te laten instromen. Het traject staat niet op zichzelf maar zal richting de toekomst continu door blijven lopen. Insteek is een BBL-programma op niveau 2 dat verder zal gaan naar niveau 3, waarbij nieuwe deelnemers periodiek kunnen instromen. Karpos Kenniscentrum zet hiermee de lijn voort in de groene sector op het gebied van leren en werken en zorgt hiermee voor nieuwe instroom van gekwalificeerd personeel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven