Frank van Kleef:

Een weblog over mijn weblog

Deze week is het precies 3 jaar geleden dat ik begonnen ben met het schrijven op deze weblog. Het doel was toen om de mensen uit de omgeving te betrekken bij de ontwikkeling van Agriport A7 in het algemeen en ons bedrijf in het bijzonder. De gedachte was dat als je de omgeving zwart op wit beloofd hoe je van plan bent te gaan werken, dat zij daar dan meer vertrouwen in hebben dan wanneer je zo af en toe maar eens iets roept. Of alles wat ik in mijn weblog geschreven heb is waargemaakt, kan nog steeds worden nagelezen want alle ruim 150 verhaaltjes staan nog steeds op de site.

In het begin werd de weblog vooral gelezen door de mensen uit de omgeving van Agriport A7 en door mensen uit de gemeentelijke en provinciale politiek, op de site van Agriport. Tegenwoordig is de weblog te vinden op 4 verschillende sites en wordt deze elke week gelezen door tussen de 3500 en 4000 geïnteresseerden. Dat dit allang niet meer alleen de mensen uit de omgeving van het bedrijf zijn, blijkt wel uit de vele reacties die wij met grote regelmaat van veel verschillende kanten krijgen. De onderwerpen waarover ik schrijf gaan dan ook niet meer alleen over het nieuwe bedrijf en over Agriport A7. Ik probeer ook regelmatig mijn mening te geven over allerlei andere onderwerpen en hiermee ook andere aan het denken te zetten. Niet omdat ik denk het allemaal zo goed te weten of omdat ik denk overal het antwoord op te hebben, maar juist ook om andere de kans te geven mijn mening te beïnvloeden.

Uit de meeste reacties blijkt in ieder geval dat het gewaardeerd wordt als je open bent in hoe je over bepaalde zaken denkt. Natuurlijk hoort daarbij dat er af en toe ook mensen zijn die daarmee niet zo goed kunnen omgaan en die dan de gelegenheid aangrijpen om te schoppen of felle kritiek te uiten. Daar is niets mis mee en het hoort erbij. Als je je mening geeft, verwacht je van andere een reactie en die hoeven het niet met je eens te zijn. Het is dan wel jammer als er niet bijgezegd wordt hoe het dan wel zou moeten, want dat zou nu juist een grote toegevoegde waarde zijn.

Het aantal lezers neemt nog steeds toe, zeker nu de weblog ook op onze geheel vernieuwde site staat: www.royalpride.nl. Op de site is nu in vier talen te lezen hoe ons bedrijf ontstaan is, wat we zoal doen en hoe we dat doen. Sinds deze week is er ook een pagina aan toegevoegd met de namen van- en een link naar alle bedrijven die hebben meegewerkt aan de geweldige sponsoractie, waarmee we een mooi bedrag bij elkaar hebben gebracht voor drie goede doelen. Elke week staan er weer nieuwe dingen op de site te lezen waaronder deze weblog, maar ook nieuwe publicaties over het bedrijf of over de bedrijven waarin wij samenwerken met andere. Wij willen degene die aan de site hebben bijgedragen en die deze onderhouden zodat het leuk blijft om te lezen, daarvoor dan ook hartelijk danken.

Bron: Royal Pride, Weblog Frank van Kleef

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven