

Abonneren
Vacatures
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
Top 5 - gisteren
- “Elk project is zo sterk als de zwakste schakel”
- Berkvens Greenhouse Mobility en Buitendijk Slaman gaan samen
- Citronex investeert in tomatenteelt in Roemenië
- Tuinbouwdelegatie naar Den Haag, wil ruimere wetgeving CRISPR-Cas
- Crisisupdate: Brandstof weer duurder, gasvelden Groningen nog even op de waakvlam?
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
"Onbekende groenten in de schijnwerpers"
Telers leggen generatielange recepten vast in kookboek
Tholen - Annemarie Parrish en haar man telen allerlei verschillende groenten, waaronder vergeten groenten op hun kwekerij in Fluvana County. Op de groentenmarkt krijgen ze vaak de meest verbaasde blikken naar zich toegeworpen als ze bijvoorbeeld hun venkel en bieten uitstallen. Daar hebben ze nu wat op gevonden. De telers hebben een kookboek gepubliceerd met 187 recepten die generaties lang gemaakt - en geteeld zijn - door de familie Parrish.
"We leven in een wortel-, tomaat- en bonenwereld. Met dit kookboek willen we ook andere minder bekende groenten onder het voetlicht brengen. Heel veel onbekende groenten zijn erg voedzaam en smaakvol. Ik hoop dat dit boek mensen aanzet tot het bereiden van andere groenten", vertelt Annemarie Parrish.
"We leven in een wortel-, tomaat- en bonenwereld. Met dit kookboek willen we ook andere minder bekende groenten onder het voetlicht brengen. Heel veel onbekende groenten zijn erg voedzaam en smaakvol. Ik hoop dat dit boek mensen aanzet tot het bereiden van andere groenten", vertelt Annemarie Parrish.
Publicatiedatum:
Auteur:
Izak Heijboer
©
GroentenNieuws.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2020-07-13 "BBQ- smaakmakers maken van de aubergine een delicatesse"
- 2020-07-03 Groenten en fruit sieren Amerikaanse postzegels
- 2020-07-03 Aanscherping van criteria in Barometer Duurzame Groenten & Fruit
- 2020-07-01 Primeur: Moai Caviar, verse zeedruifjes uit Nederland
- 2020-07-01 Dag van de Komkommer: eet er gerust eentje extra
- 2020-06-26 "Rabarber giftig na 21 juni is een fabeltje"
- 2020-06-25 Prominent op pad met eigen pop-up restaurant 'Tomato Times'
- 2020-06-24 "Je hebt geen chemicaliën nodig om AGF te reinigen"
- 2020-06-24 YouTuber en paprikafan Kalvijn ziet 'eigen ras' online: "Jaaaa, top dit"
- 2020-06-23 “Ik wil geen onkruid in mijn kwekerij”
- 2020-06-18 Telers in middensegment willen klimaatcomputer zonder 'al te veel toeters en bellen'
- 2020-06-18 Amerikaanse slateler introduceert 'vernieuwde variant ijsbergsla'
- 2020-06-12 Verse wasabi van Hollandse bodem
- 2020-06-10 Meer schermen en meer inzicht met Connected Screening 2.0
- 2020-06-09 “Flexibele slaapaccommodatie al bijna uitverkocht voor plukseizoen appelen en peren”
- 2020-06-09 Asda introduceert mixverpakking 'Extra Special Tomatoes'
- 2020-06-04 "Door minder rek in het touw blijft de plant beter staan gedurende het teeltseizoen"
- 2020-06-03 Aspergeteler Walter Gubbels ontdekt bijzondere groene krulasperge
- 2020-05-25 Waarom Sovjet Rusland een tomaat vernoemde naar een Amerikaanse beroemdheid
- 2020-05-19 'Vlokkere' kropsla met verrood licht