Duurzaamheidsprijs voor kwekerij Hartman

Glastuinbouwbedrijf Hartman uit Sexbierum heeft dinsdag de Friese Duurzaamheidsprijs 2007 gewonnen. In totaal streden 61 Friese ondernemingen om de trofee. Hartman won onder meer omdat het bedrijf CO2-neutraal opereert, veel doet aan recycling en zonder chemische middelen werkt.

Ook spant de teler zich in om mensen met een handicap aan een baan te helpen. De prijs bestaat uit een keramisch kunstwerk gemaakt door Ids Willemsma en Koninklijke Tichelaar uit Makkum en een ‘tegoedbon' van €5000 waarmee het bedrijf kennis kan inkopen bij het Cartesius Instituut in Leeuwarden.

Hartman is hofleverancier van paprika's en komkommers aan grootgrutter Albert Heijn. Het Sexbierumer tuinbouwbedrijf met een oppervlak van 36 hectare heeft ongeveer tweehonderd medewerkers in vaste dienst. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van zo'n driehonderd seizoenarbeiders.

Gedeputeerde Piet Adema reikte de Provinciale Duurzaamheidsprijs 's avonds uit tijdens een bijeenkomst op de Vliegbasis Leeuwarden. Naast Hartman waren Boersma Recreatie uit Witmarsum, Hoekstra Suwâld bv en De Vries Trappen bv uit Heerenveen voor de prijs genomineerd.

Bron: Leeuwarder Courant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven