Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Nederland: eindelijk netaansluiting WKK's mogelijk

Tholen - Betrokken provincies, het ministerie van Economische Zaken, regionaal netbeheerder Essent Netwerk en landelijk netbeheerder Tennet melden dat van de honderd kleinschalige energie-opwekkers, waaronder WKK's, die sinds eind vorig jaar in de wachtrij staan voor aansluiting op het stroomnet in Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland, er sinds kort 83 kunnen worden aangesloten.

Per 1 februari zouden alle honderd kleinschalige energie-opwekkers worden aangesloten maar door knelpunten op het middenspanningsnet en het regionale hoogspanningsnet is dat echter niet gelukt. Essent Netwerk en Tennet zijn momenteel begonnen met verzwaringen van het netwerk, die in de loop van dit jaar klaar zou moeten zijn. Ook wordt de komende twee tot drie jaar gewerkt aan verzwaring van de bestaande 220 kV-verbinding tussen Eemshaven, Hoogeveen en Zwolle.

Bron: Agro Energy