SenterNovem gaat regels melding Groen Label-kas voortaan strikt toepassen

Sinds 1 januari 2006 mogen investeringen in een Groen Label-kas pas gemeld worden nadat er een bouwvergunning is afgegeven door het bevoegd gezag. Bovendien moet voorafgaand aan de melding een voorlopig Groencertificaat beschikbaar zijn. Meldingen die worden ingediend voordat een bouwvergunning voor de nieuw op te richten glasopstand is afgegeven, of voordat een voorlopig Groencertificaat beschikbaar is, worden afgewezen. Voor de meldingen 2006 en voor de meldingen 2007 hanteerde SenterNovem daarbij een bepaalde coulance. Voor de meldingen 2008 gaat SenterNovem de regel echter strikt toepassen.

De coulance betrof investeringen welke ná het verkrijgen van een voorlopig certificaat/bouwvergunning gemeld hadden kunnen worden en daarmee nog binnen de meldingstermijn vielen. Alleen in deze gevallen werd de melding beoordeeld alsof deze daags na het verkrijgen van de bouwvergunning/het certificaat was ingediend. Enkele meldingen kwamen daarmee tòch in aanmerking voor MIA en Vamil.

Reden van deze soepele beoordeling was dat ondernemers slecht op de hoogte bleken te zijn van de nieuwe eisen. Inmiddels gelden deze eisen twee jaar en gaan we ervan uit dat algemeen bekend is dat pas een melding ingediend kan worden wanneer men beschikt over een bouwvergunning en een voorlopig certificaat. Daarom gaat SenterNovem de bouwvergunningeis en certificaateis voor de meldingen 2008 strikt toepassen. Meldingen voor investeringen in een Groen Label-kas, waarvoor op de datum van melding geen bouwvergunning is afgegeven of geen voorlopig certificaat beschikbaar is, worden afgewezen. Daarmee worden uitzonderingssituaties in de afhandeling vermeden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven