Telers hebben veel vragen over eerste energienota's

De meeste tuinbouwondernemers hebben de afgelopen weken de energienota’s voor de maand januari 2008 ontvangen. Dat waren vanzelfsprekend de eerste nota’s voor levering van gas en/of elektriciteit in het nieuwe jaar. En daarmee gingen de nieuwe contractparameters van start, de vernieuwde berekening van de aansluitcapaciteit en de staffels van bijvoorbeeld de energiebelasting.

VEK Adviesgroep controleert sinds januari van dit jaar voor een aantal van haar relaties de juistheid van de in rekening gebrachte facturen. De conclusie die VEK Adviesgroep trekt over de eerste bulk van nota’s: er zijn heel veel vragen. Bijna 25% van de gecontroleerde nota’s moesten nader onderzocht worden. Het goede nieuws is dat in vrijwel alle gevallen de gas- of elektriciteitsprijzen correct waren verwerkt, evenals de dienstenkosten. In sommige gevallen werden die nog op schatting in rekening gebracht. Maar het slechte nieuws is dat er ook veel vragen nader onderzocht moesten worden.

Zo zijn er nota’s met verschillen in meterstanden tussen leverancier en netbeheerder, dubbel in rekening brengen van de eerste schijven van de energiebelasting. Er was zelfs een nota bij waar op een elektra-terugleveraansluiting nog transportkosten en contractvermogen in rekening werden gebracht vanuit de tijd dat de betreffende aansluiting nog bouwaansluiting was. Kortom volgens de specialist voldoende aanleiding om de controles uit te voeren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven