Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw onderzoeksprogramma ‘Groene genetica’ van start

In een unieke samenwerking lanceren het Technologisch Topinstituut Groene Genetica (TTI GG) en het NWO gebied Aard- en Levenswetenschappen (ALW) een nieuw onderzoeksprogramma ‘Groene genetica’. Onderzoeksvoorstellen die in aanmerking willen komen voor subsidie moeten zowel risicovol fundamenteel onderzoek en meer strategisch toepassingsgericht onderzoek omvatten. Het programma heeft een budget van € 7.5 miljoen, waarvan € 4,5 miljoen subsidie.

TTI GG is opgericht in 2007 en richt zich op plantenveredeling en plantenvermeerdering - twee kennisintensieve gebieden die van groot belang zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Nederlandse plantenveredeling en -vermeerderingsindustrie is internationaal toonaangevend en vertegenwoordigt een grote economische waarde. Desondanks wordt relatief weinig geïnvesteerd in fundamenteel wetenschappelijke kennis op deze terreinen, terwijl dit voor het behoud en verbeteren van de Nederlandse concurrentiepositie essentieel is.

TTI GG en ALW slaan daarom de handen ineen in een unieke samenwerking. Het programma ‘Groene genetica’ financiert onderzoeksvoorstellen die uit twee delen bestaan: een risicovol fundamenteel gedeelte (gefinancierd door ALW) en een strategisch fundamenteel deel, dat de toepassing van nieuwe kennis in de plant sciences versterkt (gefinancierd door TTI GG).

Het overkoepelende thema van het onderzoeksprogramma is ‘teeltcondities’. Het programma kent één subsidieronde, waarin de disciplines plantengenetica, plantenfysiologie en plantenpathologie centraal staan. Het totale budget van het programma bedraagt € 7,5 miljoen. De subsidieronde start in maart 2008, met een deadline voor de indiening van voorstellen op 15 mei 2008. De beoordelingscommissie beslist in oktober 2008 over de aanvragen.
Publicatiedatum: