Nieuw onderzoeksprogramma ‘Groene genetica’ van start

In een unieke samenwerking lanceren het Technologisch Topinstituut Groene Genetica (TTI GG) en het NWO gebied Aard- en Levenswetenschappen (ALW) een nieuw onderzoeksprogramma ‘Groene genetica’. Onderzoeksvoorstellen die in aanmerking willen komen voor subsidie moeten zowel risicovol fundamenteel onderzoek en meer strategisch toepassingsgericht onderzoek omvatten. Het programma heeft een budget van € 7.5 miljoen, waarvan € 4,5 miljoen subsidie.

TTI GG is opgericht in 2007 en richt zich op plantenveredeling en plantenvermeerdering - twee kennisintensieve gebieden die van groot belang zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Nederlandse plantenveredeling en -vermeerderingsindustrie is internationaal toonaangevend en vertegenwoordigt een grote economische waarde. Desondanks wordt relatief weinig geïnvesteerd in fundamenteel wetenschappelijke kennis op deze terreinen, terwijl dit voor het behoud en verbeteren van de Nederlandse concurrentiepositie essentieel is.

TTI GG en ALW slaan daarom de handen ineen in een unieke samenwerking. Het programma ‘Groene genetica’ financiert onderzoeksvoorstellen die uit twee delen bestaan: een risicovol fundamenteel gedeelte (gefinancierd door ALW) en een strategisch fundamenteel deel, dat de toepassing van nieuwe kennis in de plant sciences versterkt (gefinancierd door TTI GG).

Het overkoepelende thema van het onderzoeksprogramma is ‘teeltcondities’. Het programma kent één subsidieronde, waarin de disciplines plantengenetica, plantenfysiologie en plantenpathologie centraal staan. Het totale budget van het programma bedraagt € 7,5 miljoen. De subsidieronde start in maart 2008, met een deadline voor de indiening van voorstellen op 15 mei 2008. De beoordelingscommissie beslist in oktober 2008 over de aanvragen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven