Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers Mexico en Canada op zoek naar alternatieve energiebronnen

Glastuinders worden creatiever als energiekosten stijgen

Tholen - De hoge energiekosten vormen een uitdaging voor veel Canadese en Mexicaanse telers. Veel telers zoeken naar creatieve oplossingen om het probleem van de stijgende energiekosten tegen te gaan. Zo wordt er door Mexicaanse telers gekeken naar de mogelijkheden om over te schakelen naar zonne- en windenergie. De grootste hindernis vormt momenteel de kosten die hiermee gepaard gaan.

Daarom koos het tomatenbedrijf 'Desert Glory Ltd' uit San Antonio voor een andere oplossing: geen energie verbruiken. Het Mexicaanse bedrijf realiseerde dit door de kassen op 3000 meter hoogte te bouwen. Volgens de telers is dat de optimale hoogte voor consistente temperaturen in de drie zuidelijke staten. "Het sneeuwt toch maar eens in de 100 jaar", was de gedachte. Tijdens het tweede teeltjaar sneeuwde het echter wel en kon de teelt worden opgedoekt. Nu heeft het bedrijf 3 verwarmingsinstallaties geïnstalleerd om haar kassen te verwarmen en zo kosten-efficiënt mogelijk te produceren.

Publicatiedatum: