Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gratis masker- en brandblussercontrole via Brinkman Agro

Goede spuitmaskers en brandblussers verdienen een controlecertificaat

Dit jaar kunnen telers opnieuw bij Brinkman Agro BV terecht om gratis hun masker(s) en brandblussers te laten controleren. Het grootste gevaar dat schuilt in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is de zogenaamde schijnveiligheid. Terwijl de gebruiker ervan uit gaat dat alle veiligheidsvoorzieningen zijn getroffen, bestaat de mogelijkheid dat hij/zij toch bloot staan aan chemische middelen. Dit is mogelijk wanneer het spuitmasker niet meer 100 % lekdicht is.

In een sluitende procedure van ca. 30 minuten wordt het masker gereinigd en gecontroleerd. Is een masker veilig, dan ontvangt de gebruiker na afloop een controlecertificaat. Dit certificaat geeft, naast de datum van keuring, ook het merk en type van het masker aan, alsook de eventueel verrichte reparaties en vervangen onderdelen. De kweker kan dit certificaat gebruiken als bewijs van goedkeuring bij een bezoek van de arbeidsinspectie aan het glastuinbouwbedrijf. Ook brandblussers worden onderworpen aan een uitgebreide, verplichte keuring, en de teler ontvangt een bewijs van de keuring.

Schema controledagen per regio

Telers kunnen hun maskers (alle merken), filters en brandblussers op de volgende data laten controleren van 08.30 tot 17.00 uur. Maskers op alle controledagen, brandblussers alleen op vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur

Locatie Brinkman Agro

‘s-Gravenzande, Woutersweg 10: 2, 3, 4 april 2008
Bleiswijk, Hoefweg 191: 2, 3, 4 april 2008 (inleveren 1 april)
De Lier, Hoofdstraat 7: 2, 3, 4 april 2008 (inleveren 1 april)
Aalsmeer, Turfstekerstraat 26: 23, 24, 25 april 2008
Publicatiedatum: