Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen zeer slecht

Goede witlofoogst met veel en uniforme pennen per hectare

Nederland heeft een bijzonder goed oogstseizoen van de pennen achter de rug. Veel en uniforme pennen per hectare met alleen in het Zuidwesten van het land nog wel eens wat waterschade. Door het goede groeiseizoen zitten de vriescellen goed vol voor een forcering met oude pennen tot eind dit jaar. Het zal nog een hele klus worden om deze geheel te verwerken tot mooi loof. In de forcering wordt over het algemeen goed loof geoogst.

Alleen de prijzen zijn zeer slecht. Dat heeft toch te maken met de hoge temperaturen in Zuid-Europa, die leidden tot veel andere goedkope groenten, en het dumpen van witlof uit Frankrijk naar Duitsland en Italiƫ. De telers in Frankrijk forceren gewoon door en maken geen beleid om de oogst meer gefaseerd op de markt te brengen.

Het ras Platine doet het in Nederland dit jaar bijzonder goed. Proeven met de nieuwe 'HO 717' bij LTO, Chiconsult en diverse telers leverden goede resultaten op. Dit ras met een kortere pit en langere forceerperiode dan Platine biedt mooie perspectieven voor de nabije toekomst.

Bron: Nieuwsbrief Witlof, Nickerson-Zwaan
Publicatiedatum: