Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Prijzen zullen drastisch omhoog moeten"

Telers bezorgd over kostenstijging

Tholen – Hoge energiekosten, de verpakkingsbelasting, prijsverhoging van kunstmest. Telers krijgen momenteel met veel kostenstijgingen te maken. Teler Jolanda Nooijen roept in een open brief aan handelaren, verpakkers en verwerkers op om dit jaar rekening te houden met een kostprijsstijging van 25% ten opzichte van de prijzen van 2006. "Het is belangrijk dat dit probleem heel duidelijk wordt bij de afnemers."

Door schaarste heeft de kunstmestsector inmiddels een prijsverhoging doorgevoerd van rond de 30%. De opkomst van energiegewassen heeft ervoor gezorgd dat in Nederland de huur per hectare met 20 tot 50% is verhoogd en voor producten die binnen Nederland verkocht gaan worden, komt er ook nog eens de verpakkingsbelasting overheen", vertelt Jolanda Nooijen."Tevens zijn er diverse bestrijdingsmiddelen uit de markt gehaald, waardoor de opbrengst naar verwachting zal tegenvallen. Dit probleem moet heel duidelijk naar voren worden gebracht bij de afnemers", besluit Jolanda Nooijen.