PB Techniek levert elektro- en watertechnische installaties

Kesgro staat eenvoudige bedrijfsopzet voor in 'supersized' organisatie

Tholen – Het is een spannend jaar geweest voor Kesgro. Op 15 oktober werden de eerste tomaten geplant in het nieuwe kassencomplex van 2 x 9 hectare in de Wieringermeer. De komende jaren wil Kesgro het teeltoppervlak uitbreiden naar zes van deze kassen. Paul Grootscholten en Ad van Kester kozen voor de installatie van de elektrotechniek, waterhuishouding en computers voor de diensten van PB Techniek. "We hebben gekozen voor PB Techniek, omdat dat bedrijf alles in huis heeft. Daarbij is het een enthousiaste club mensen die ervaring hebben met het werken in deze schaalgrootte", verklaart Paul Grootscholten.


Michel Broch (PB Techniek) en Paul Grootscholten (Kesgro)

Volgens Paul zitten er aan bedrijven in deze schaalgrootte veel voordelen. "We hebben hier een hypermodern bedrijf opgezet dat voldoet aan aan alle normen. Daarbij hebben we hier de mogelijkheid voor een eigen elektra- en gasnet en hebben we de riolering gezamenlijk geregeld", vertelt de teler. Het van oorsprong Westlandse bedrijf heeft een eenvoudige bedrijfsopzet. "Voorheen hadden we ook 2 wkk's, maar nu is alles bij wijze van spreken 'supersized'. We willen de eenvoud bewaren en dat vergt creativiteit van de installateurs!"Kesgro heeft de ruimte om nog 4 blokken van 9 hectare neer te zetten, maar een concrete planning hiervoor is er nog niet. "De eerste kas is toch het moeilijkste. Je begint op nul. Nu kunnen we heel eenvoudig de derde kas erbij bouwen. Je weet nu wat je moet doen", legt de tomatenteler uit. Volgens Paul vergissen veel leveranciers zich in het areaal. "Als je ergens aan begint, merk je dat het behelpen is. Het is niet meer even 9 hectare aanpassen!"

Voor PB Techniek was 2007 een aanslag op de organisatie. Bij verschillende grote kasgroententelers leverde het Maasdijkse bedrijf de elektro- en watertechnische installaties. Vanaf juni is PB Techniek bij Kesgro in Middenmeer aan de slag. "Op zulke oppervlaktes moet je makkelijk kunnen werken. Onze watertechniekafdeling heeft een systeem bedacht met meerdere units voor de gewone teelt en de tussenteelt", legt Michel Broch van PB Techniek uit, die de 'automatisering' de moeilijkste klus van het project noemt.Vorig jaar ging PB Techniek een samenwerkingsverband aan met Kesgro, Agro Care en Royal Pride Holland in Middenmeer dat heeft geresulteerd in de oprichting van het servicebedrijf PB Agriport A7 BV. "De telers willen een stuurbare onderhoudsservice in de buurt op een professioneel niveau. Het is voor alle partijen interessant als er professionele monteurs ter plaatse zijn", vertelt Michel Broch. Dat beaamt Paul Grootscholten: "Het was geen eis, maar is wel een praktische invulling naar de schaalgrootte toe!"

Voor meer informatie:
Paul Grootscholten
Kesgro
Wagenpad 11
1775 RJ Middenmeer
Tel: 0227 606770
Fax: 0227 606777
www.kesgro.nl

PB Techniek
Michel Broch
Honderdland 170
2676 LT Maasdijk
Tel: 0174-623200
Fax: 0174-624654
www.pb-techniek.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven