7 februari, AC Restaurant De Meern

LNV organiseert informatiemiddag subsidieregeling MEI

Glastuinders die geïnteresseerd zijn in de Marktintroductie Energie Innovatie (MEI)-regeling 2008 kunnen deelnemen aan een informatiemiddag van het ministerie van LNV. Deze subsidieregeling is bedoeld voor semi-gesloten kassen en innovatieve energiesystemen in de tuinbouw, De bijeenkomst vindt plaats in het AC restaurant De Meern op 7 februari van 13.30 tot 16.30 uur. Deelname is gratis. Het adres is Meerndijk 59, 3454 HP De Meern.

Op het programma staat een terugblik op de resultaten van de MEI-regeling van vorig jaar, een toelichting op de regeling in 2008 en een presentatie over MEI-projecten en -techniek. Na de pauze is er tijd voor korte gesprekken tussen telers, LNV, subsidieadviseurs en deskundigen op het gebied van energie-innovaties. Klik hier voor het volledige programma. Deelnemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar. De aanmelding moet de namen van de deelnemers vermelden, de naam van het bedrijf en eventueel de vraag om een gesprek.

Met de MEI-regeling wil de overheid het overschakelen van fossiele op duurzame energie versnellen. De energieprijzen zijn hoog en het gebruik van fossiele brandstoffen versterkt het broeikaseffect. De MEI-subsidie ondersteunt het programma ‘Kas als Energiebron’, waarin het ministerie LNV, het Productschap Tuinbouw en de glastuinbouwsector samenwerken. Doel hiervan is een sterke vermindering van de CO2 uitstoot en het introduceren van duurzame energiesystemen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven