Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mogelijk congestiemanagementsysteem in Westland

"Minister van der Hoeven erkent "acuut probleem voor nieuwe wkk's"

Tholen - Minister van der Hoeven van Economische Zaken geeft in een brief aan de Tweede Kamer aan dat er mogelijk sprake is van een acuut probleem voor nieuwe wkk's. In een eerdere brief van 20 december 2007 gaf ze nog aan dat de telers op dat moment geen hinder ondervonden van het invoeden van elektriciteit op het net. Daar is ze nu op terug gekomen. "Pas eind vorige week bleek uit de gesprekken van mijn departement met Westland Infrastructuur dat er op de kortere termijn binnen het Westlandse net toch een technische transportbeperking zal optreden: de transformatoren van Westland Infrastructuur hebben onvoldoende capaciteit om de elektriciteit van nieuwe WKK’s te transporteren naar het TenneT-net", schrijft de minister.

Om te voorkomen dat de telers de dupe worden van het gesprek aan transportcapaciteit, heeft de minister, in overleg met de gemeente Westland, Westland Infrastructuur, LTO en TenneT verschillende afspraken gemaakt. Zo spreekt de mininster in de kamerbrief de verwachting uit dat een systeem voor congestiemanagement in het Westland per 1 juli 2008 in werking kan treden. Een dergelijk systeem regelt welke stroomproducenten op drukke momenten wel of geen stroom leveren op het net.