Eerste paal nieuwbouw Hoogsteder Groep de grond in

Hoogsteder Groep, onderdeel van groenten- en fruitbedrijf The Greenery, neemt halverwege 2019 zijn intrek in een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum van ongeveer 8.000 m² en 1.250 m² kantoorruimte, in het Prisma Bedrijvenpark te Bleiswijk. De eerste paal van de nieuwbouw ging zaterdag 8 september met behulp van een nostalgische heimachine de grond in.
 

 

Het toekomstbestendige distributiecentrum wordt voorzien van onder andere verpakkingsruimten, waarvan één speciaal voor Japan gecertificeerd en een luchtvrachtbaan. Een deel van het distributiecentrum wordt gecertificeerd voor luchtvrachtzendingen. Het huidige aantal laad- en losdocks van 13 wordt op de nieuwe locatie bijna verdubbeld tot 23. Daarnaast wordt een moderne kantoorruimte ingericht voor ruim 50 medewerkers. Luchtvrachtvervoerder Blue Sky Cargo, dat nu nog op een andere locatie dan de overige onderdelen van Hoogsteder Groep gevestigd is, verhuist ook naar het nieuwe distributiecentrum.
 

 

Directeur Frans Scholts van Hoogsteder Groep, specialist in de afzet van groente en fruit in Frankrijk, Italië, Zwitserland, VS, Japan en Verre Oosten, is blij met de nieuwe huisvesting. "Het is een grote stap voorwaarts. Wij centraliseren onze commerciële en logistieke activiteiten op één locatie. Het is een vooruitgang in efficiency en toekomstbestendigheid, maar de nieuwbouw is ook moderner en duurzamer met onder andere de nieuwste koeltechnieken en gebruik van LED-verlichting. Wij zullen onze activiteiten vanuit de nieuwe locatie verder blijven ontwikkelen."
 


Hoogsteder Groep is gespecialiseerd in de afzet van groente en fruit in Frankrijk, Italië en Zwitserland, het Midden-Oosten, de VS en Japan. In Frankrijk en Italië worden bijna alle grootwinkelbedrijven beleverd; in Spanje ligt de nadruk traditioneel meer op de groothandel. Hoogsteder heeft in Frankrijk de grootste afzet vanuit Nederland van alle Nederlandse exporteurs. De firma E. van den Berg is specialist voor Zwitserland en Oostenrijk en belevert zowel retail als groothandel en is vanuit Nederland marktleider op Zwitserland. Greenery Produce richt zich op het Midden-Oosten, de VS en Japan. Blue Sky Cargo is onafhankelijk luchtvrachtvervoerder en gespecialiseerd in het transport van bederfelijke goederen, zoals groenten, fruit, bloemen en planten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven