Belg maakt wijn uit tomaten

In 1998 immigreerde Pascale Miche van België naar Quebec en plantte tomaten in zijn achtertuin. De grootvader van Miche maakte al wijn uit tomaten in 1938 en hij droeg het recept over aan zijn kleinzoon. Miche was vastbesloten om af te maken waarmee zijn familie begon en creëerde Omerto, een tomatenkwekerij in het noordoosten van Montreal. 

Miche teelde zes verschillende soorten tomaten, waarvan hij al kennis had, in zijn kwekerij waarvan hij twee wijnen maakt. Het fruit ondergaat hetzelfde proces als wijn op basis van druiven dat negen maanden duurt van wijnstok tot fles. Wijnproevers vergelijken Omerto's drogere wijn, Omerto Sec met een Sauvignon Blanc en zijn zoetere Omerto Moelleux met een witte portwijn. Aangezien tomaten geen looizuur in hun schil bevatten, lijken beide variëteiten op witte wijn.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven