Math Crins, De Ruiter Seeds:

“We rollen ons komkommerassortiment verder uit”

Tholen - Math Crins, De Ruiter Seeds, sprak tijdens de Open Dag Tomaat over zowel tomaten als komkommers. Sinds drie jaar is De Ruiter Seeds weer volop in beeld in het komkommergewas. Er zijn in korte tijd zelfs vier nieuwe rassen geïntroduceerd: Dutoli, Dubai, Duriso en Garpo. Hoe hebben de komkommers zich gehouden?
 
 
Math: "We hadden natuurlijk een bijzonder warme zomer. Dit soort extreme weersomstandigheden maakt telen lastig en is dus natuurlijk altijd spannend. We zien dat Garpo het in de hoge draad teelt heel goed doet. Garpo heeft zijn serieuze resistenties tegen meeldauw en komkommerbontvirus bewezen. Garpo heeft er geen vruchten afgegooid tijdens de hitte en daardoor bleef het gewas mooi in balans."
 
 
En De Ruiter heeft nog meer komkommernieuws in petto voor u. Er zijn twee nieuwe rassen in aantocht:
 

DRCE1275

Dit is een zomerras waar nu mee getest wordt. De productie is extreem hoog. Dit ras is sterk tegen het komkommerbontvirus. Math: "Dit ras is vooral voor de 35-ers geschikt."
 

DRCE1285

Dit ras is vooral geschikt voor de zomer- en herfsteelt. Het vruchtgewicht ligt ongeveer 10 gram hoger en is daarom geschikt als 40-er.
 
Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl

Math Crins
math.crins@monsanto.com
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven