plannen voor agrotoerisme

Ierland: Financiering voor de vermindering van voedselverspilling

De Ierse minister van Landbouw, Voeding en Mariene aangelegenheden, Michael Creed T.D. kondigde de projecten aan die dit jaar door zijn departement zullen worden gefinancierd, door het fonds van Plattelandsinnovatie en -ontwikkeling, voor initiatieven die gericht zijn op het reduceren van de door voedingsbedrijven, kleinhandelaars/ groothandelaars, of door leveranciers op het platteland veroorzaakte voedselverspilling en voor initiatieven om agrovoedingstoerisme op het platteland te bevorderen en te ontwikkelen.
 
Minister Creed zei, terwijl hij de succesvolle projecten met ermee gepaard gaande financiering van bijna €290.000 aankondigde, dat "het voedselverspillingsproject het eerder gefinancierde werk zal versterken om wat een snel groeiend probleem wordt, te herkennen en gericht aan te pakken; niet alleen hier in Ierland, maar in de hele wereld. Ierland verspilt meer dan 1 miljoen ton voedsel per jaar. We moeten daarom initiatieven ontwikkelen om dit probleem te helpen aan te kaarten".
 
De minister vervolgde: "Ik ben verheugd om ook initiatieven in de levendige agrovoedingstoerisme-sector te steunen. Food Wise 2025 benadrukt de natuurlijke synergie tussen agrovoeding en lokaal toerisme. Ik geloof dat agrovoedingstoerisme cruciaal is voor het platteland om hun volkeren, landschappen, geschiedenis en cultuur tentoon te spreiden via landbouwteelt, voeding en dranken en lokale keuken. Bovendien biedt het mogelijkheden voor plattelandsbedrijven, inclusief landbouwers, telers en ambachtslieden om hun producten en diensten te ontwikkelen, een band te smeden met de gemeenschap en bezoekers aan een regio en de vaardigheden en beste praktijken te verbeteren".
 
"De projecten rond het reduceren van voedselverspilling en agrovoedingstoerisme worden gefinancierd door mijn departementen Plattelandsinnovatie en -ontwikkeling en zullen dus ook dienst doen om de algemene doelstelling van de financiering aan te duiden, namelijk om de plattelandseconomie aan te zwengelen door innovatieve werkgelegenheidscreatie en duurzame ondernemingsontwikkeling aan te moedigen".
 

De financiering werd voor de volgende succesvolle projecten beschikbaar gesteld:


Reduceren van voedselverspilling
  • Clean Technology Centre, Cork technologisch instituut (CTC-CIT) – Uitbreiding en ontwikkeling van de Savour Food, Programma voor het reduceren van voedselverspilling. (€196,921)
Agrovoedingstoerisme
  • Carlow County Council – Dit project agrovoedingstoerisme zal verder bouwen op werk dat vorig jaar werd gefinancierd en zal de nadruk leggen op profielontwikkeling, ontwikkeling van toerisme-ervaring, coöperatief verlenen van merken en het tonen van de rijke agrovoedingstoerismeindustrie van Carlow. (€46,550)
  • O'Connell Marketing, Afzet en Communicatie - Namens Taste Wexford samen met Anthony O'Toole - zal dit project agrovoedingstoerisme verder bouwen op werk dat vorig jaar werd gefinancierd en zal de nadruk leggen op nieuwe voedingsbeschrijvingen en -ervaringen / bezoeken aan teeltbedrijven, digitale marketing en sociale media en de ontwikkeling en promotie van evenementen en activiteiten via Taste Wexford die verscheidene belanghebbenden omvat (€46,130).
Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven