Oreon levert belichting voor Tomeco

Tomatenteler gaat over op hybride belichtingssysteem met watergekoelde LED-armaturen

Tomeco, één van de grootste club tomatentelers van België, gaat op locatie Hortipower een nieuw belichtingssyteem installeren op 1,6 ha. Het gehele areaal van dit samenwerkingsverband is ruim 50 ha, 20 ha wordt momenteel belicht met traditionele HPS-lampen. Met de start van deze nieuwe hybride belichtingsoplossing zal Hortipower een aanzienlijke hoeveelheid meer lichtopbrengst kunnen realiseren.
 
 
Tomeco staat voor diverse, gezonde, kwalitatief hoogstaande tomaten die op een duurzame manier gekweekt worden. Duurzaamheid staat centraal binnen de bedrijfsvoering van deze organisatie, de keuze voor LED-belichting is om deze reden een logische stap die aansluit bij de visie van de bedrijvengroep. De telers van Tomeco werken intensief samen. Deze samenwerking resulteert in het verbeteren van het bedrijfsresultaat door middel van kennisdeling en het inzichtelijk maken van bedrijfsresultaten. Hierdoor is de groep in staat om te blijven investeren in de meest recente teelttechnieken. Dit resulteert in nog betere "feel good tomatoes". Op deze manier bouwt Tomeco verder aan duurzame relatie met hun klanten.
 
Inpassing in bestaande installatie
Voor de LED-verlichting van het hybride belichtingssysteem heeft Hortipower gekozen voor watergekoelde LED topbelichting. De 'Oreon Grow Lights 2.2 – EV' kunnen aangesloten worden op een installatie tussen 200-480VAC. Hierdoor kunnen eenvoudig de nieuwe LED-armaturen worden ingepast in de bestaande belichtingsinstallatie. Er kan gebruik worden gemaakt van dezelfde bekabeling en er hoeft niet geïnvesteerd te worden in nieuwe schakelpanelen, de totale installatiekosten zijn zodoende een stuk lager. Waar er eerst 4 HPS lampen onder een tralie waren bevestigd, worden er nu op dezelfde tralie 5 lampen bevestigd in een zogenaamde dambord opstelling. De speciaal ontworpen 'batwing' lens zorgt voor een evenredige lichtverdeling boven het gewas, ook wanneer enkel de LED installatie aanstaat.
 
De Oreon Grow Lights zorgen voor de helft van de lichtopbrengst. Met de toevoeging van watergekoelde LED topbelichting aan het belichtingssysteem verwacht Tomeco een stijging in de gewasopbrengst te realiseren bij gelijkblijvende energiekosten.
 
De volledige installatie van zowel water als elektra wordt verzorgd door Voshol Warmte-Elektrotechniek. De installateur uit Bleiswijk zal naar verwachting begin oktober de installatie afronden, om op tijd gereed te zijn voor het nieuwe belichtingsseizoen.
 
Voor meer informatie:
Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
+31 30 760 0660

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven