De Ruiter Seeds:

"Vijf nieuwe tomatenrassen klaar voor introductie"

Tholen - Gisteren presenteerde De Ruiter haar tomatenrassen in hun Experience Centre. Er waren nieuwkomers. Deze nieuwe rassen staan te trappelen om hun plaats te veroveren op de Nederlandse en buitenlandse markten. We nemen ze met u door.
 
 
Nico van Vliet, Torelino
 

Torelino

Torelino is vooral voor Nederlandse teelt veredeld. Deze fijne cocktail tomaat doet qua smaak aan cherry denken. Torelino heeft wel een cocktail productiepotentieel. De Ruiter verwacht dat door het aroma en de smaak van Torelino, hoge herhalingsaankopen gerealiseerd zullen worden. Deze tomaat heeft een hoog Oidium-resistentie.
 

Completo

Completo is een middel los tomaat en heeft een IR meeldauwresistentie. De Ruiter ziet deze nieuwe tomaat vooral in Nederland en vooral ook in het Verenigd Koninkrijk aanslaan. Kenmerkend zijn de uniforme vruchten en lange trossen. Dit is een goede combinatie om een hoog potentieel rendement te kunnen gaan behalen.
 

SVTS8142

Deze gele cherry tros tomaat heeft nog geen naam, maar wordt dit jaar geïntroduceerd. Met het uniforme gewas en het hoog opbrengstpotentieel gooit deze tomaat hoge ogen naar dit marktsegment.
 

Confiance

Deze middeltros tomaat is veredeld voor de Franse markt. De kwaliteit is prima, heeft sterke groene delen en is zowel intern als extern mooi rood. Confiance heeft een Oidium resistentie. Vanwege de plaatlengte, doet dit ras het goed op het gebied van arbeidsvriendelijkheid.
 

Fujimaru

Dit ras is vooral voor Polen interessant. Polen is groot in het pink segment en daar valt Fujimaru ook onder. Dit ras is sterk tegen neusrot, waardoor er minder afval is en dus een hogere opbrengst heeft. Het percentage klasse I vruchten is hoog. En door de hoge IR-resistentie zullen de kosten voor gewasbeschermingsmiddelen lager worden.
 

De Ruiter presenteert haar vijf nieuwe rassen die dit jaar geïntroduceerd worden.

Svetlana Tokunova is blij met de demoruimte: "Het biedt zoveel mooie kansen voor ons om onze producten goed te kunnen presenteren aan zowel telers als andere partijen uit de keten."
 

 

De rassen die nog niet geïntroduceerd zullen worden, maar wel in aantocht zijn, krijgen nummers. De 8000-serie wordt gebruikt voor cherry trostomaten en 9000-serie voor cocktailtomaten van De Ruiter.
 
Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl
 

Nico van Vliet
T: +31 (0) 105292415
M: +31 (0) 623034317
Nico.van.vliet@monsanto.com


 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven