Aardwarmte: in Noord-Holland voortzetting, in Noord-Limburg tijdelijk stilgelegd

Twijfels rondom aardwarmte in Noord-Limburg en Noord-Holland de afgelopen tijd. In Noord-Limburg werd het geothermieproject Californië Lipzig Geothermie (CLG) stilgelegd na een lichte beving in de omgeving. Ondertussen ziet de VVD-fractie in Noord-Holland geen reden om de aardwarmtewinning daar niet voort te zetten.

In Noord-Limburg doet het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) nu onderzoek naar de aanleiding en de risico's. Het project zal daarom de komende weken nog stilliggen. Overigens lag het project sinds 28 augustus al stil, terwijl de beving plaatsvond op 3 september, zo viel te lezen in een verklaring op de website van tuinbouwgebied Californië. De aardwarmteprojecten nabij Venlo staan onder verscherpt toezicht bij de SodM, omdat er in Limburg van nature actieve breuken in de aardbodem zitten.

In het westen van Nederland speelt dat niet. Toch rezen er bij de Noord-Hollandse Statenfractie vragen over de gevaren van (ultra)diepe geothermie. Na een werkbezoek aan de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) in Middenmeer zijn de vragen van de Statenleden beantwoord en de zorgen weggenomen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.