Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Amerikaanse specialty tomatenteler focust op smaak

Tijdens de Woodland velddagen heeft Sakata Seed America voornamelijk veldgewassen zoals meloenen, watermeloenen, bieten en courgettes laten zien. Er was echter ook een deel gewijd aan een kas waar klanten de specialiteity tomaten van het bedrijf konden zien. "Wij kweken al vijftien jaar tomaten voor de Noord-Amerikaanse markt", zegt Tyler Hoopes met Sakata Seed. "Wij richten ons op specialty tomaten, inclusief pruimtomaten en medley-tomaten." Het zaadbedrijf verkoopt meer dan 50 bijzondere tomatenrassen en heeft honderden andere rassen in ontwikkeling.

Tyler Hoopes en Dennis Thome tijdens Sakata Seed America.

Japanese erfgoed
"De focus op specialties heeft zijn oorsprong in ons Japanse erfgoed", zegt Dennis Thome. "De Japanners hebben een bovengemiddelde voorkeur voor specialty tomaten en de focus ligt echt op smaak", voegde hij eraan toe. "Het is de drijvende kracht achter onze gespecialiseerde tomatenteelt." De Japanse smaak waar Sakata Seed zich op richt, wordt 'unami-smaak' genoemd. Hier valt het unieke smaakprofiel van de specialty tomaten van het bedrijf ook onder.


De Fonzi's Pinky is een van Sakata's nieuwste bijzondere tomatenrassen.

Uniek product
Omdat er zoveel verschillende tomatensoorten beschikbaar zijn, geven telers en retailers de voorkeur aan unieke producten waarmee ze zich onderscheiden. "Het is onze rol als relatiemanagers om met onze klanten te bespreken welke kenmerken ze zoeken in een specialty tomaat. De informatie die we van hen ontvangen wordt gedeeld met de kwekers en het is ons doel om hen een product aan te bieden dat aan hun eisen voldoet", zei Thome. Sommige soorten worden exclusief aan één teler geleverd.


Nieuwe citroengeele en bruine pruimtomaten

Oogstgemak is een belangrijke factor
"Sweet Hearts is Sakata's meest bijzondere ras wat het best wordt afgezet, maar Amai komt daar steeds dichter bij in de buurt", aldus Hoopes. De laatste is de pruimtomaat met de hoogste opbrengst op de markt en is populair in Noord-Amerika. Naast smaak bepalen gespecialiseerde tomatentelers het succes van een ras ook op basis van kleur, textuur, opbrengst en oogstgemak. "Gezien de hoge arbeidskosten, is oogstgemak een belangrijke factor geworden", vertelde Thome. "Cherrytomaten kunnen bijvoorbeeld zowel los worden geplukt als per tros."


Amai-ras.

Sakata heeft gespecialiseerde locaties voor tomatenteelt in Japan, Nederland en Spanje. Klik hier voor de gloednieuwe Specialty Tomato Guide voor meer informatie over Sakata's tomatensoorten en beschikbaarheid.

Voor meer informatie:
Dennis Thome / Tyler Hoopes
Sakata Seed America
Tel: (+1) 408-778-7758

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven