Delphy en AgriProFocus starten tuinbouwopleiding voor vrouwen in Zambia

"Tot wel 700 kilometer afleggen voor goed plantgoed"

Delphy en AgriProFocus starten een op maat gemaakt opleidingsprogramma voor de Zambiaanse Women Organization Nsabo Yetu om de tuinbouwsector in de noordwestelijke provincie van Zambia te versterken.

Nsabo Yeto wenst het meest dringende onderwerp dat nu is opgedoken, aan te snijden: slechte prestaties van de tuinbouwsector. De huidige praktijken in de tuinbouw leveren een povere oogst op en zijn onhoudbaar. Vrouwen werken met lokale groentenrassen, wat leidt tot een slechte oogst en ongunstige kwaliteit. Dit terwijl er een vraag is naar hoogwaardige groenten van de mijnbouwgemeenschap. De vrouwen zijn echter niet in staat om in de behoefte van de gemeenschap te voorzien, te beginnen met het gebrek aan zaai- en plantgoed van goede kwaliteit. De vrouwen moeten 700 kilometer afleggen om zich toegang te verschaffen tot plantgoed, d.w.z. zaailingen uit Chisamba, Sunshine Seedlings.

Door deze op maat gemaakte opleiding kunnen heel wat vaardigheden en kennis die voor de groententeelt vereist zijn, worden aangeleerd. Door middel van dergelijke opleidingen wensen Delphy en AgriProFocus de meest schrijnende zaken aan te pakken die de leden van Nsabo Yetu in hun tuinbouwactiviteiten beperken

Behalve Barrick Lumwana-mijnen als initiatiefnemer van het Nsabo Yeto-programma zal ook Nuffic, een Nederlands financieringsorganisatie van deze op maat gemaakte opleiding, financieringen beschikbaar stellen om een kleinschalige op de gemeenschap gerichte kweekkas aan te kopen voor de teelt van zaailingen. Deze kas zal van heel groot belang zijn aangezien grote delen van de opleidingen in deze kas zullen worden gegeven.

Voor meer informatie:
Delphy
info@delphy.nl
www.delphy.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven