Duitse markt- en prijzenoverzicht week 35

Einde perziken- en nectarineseizoen in zicht

Het einde van het perziken- en nectarineseizoen komt in zicht. Hoewel de aanvoer aan de vraag beantwoordde, waren de volumes beperkt. Ook was de vraag in bepaalde periodes niet optimaal. 
 
 

Appelen

Het aanbod groeide voortdurend. De vraag kon de groeiende aanvoer maar nauwelijks bijbenen waardoor de prijzen doorgaans licht daalden. Alleen lokaal bleven de prijzen op het niveau van de voorgaande week. 
 
Peren

Italië domineerde de markt en exporteerde vooral Williams Christ, Abate Fetel en Santa Maria peren. Zuid-Afrika en Chili hebben hun seizoen zo goed als afgesloten.


Druiven
De aanvoer was over het algemeen consistent en de lokale afzet groeide. De kwaliteit was goed maar een aantal rassen hadden een ongelijkmatige kleuring, waardoor de prijzen uiteen liepen.

Aardbeien
Het einde van het seizoen komt naderbij: De vraag was beperkt en was in lijn met de beschikbaarheid. Aan de vraag kon daarom probleemloos voldaan worden. Desondanks schommelden de prijzen nogal. 

Pruimen
De late rassen zijn inmiddels vermarkt. Aan de niet al te sterke vraag kon moeiteloos voldaan worden. De prijzen daalden op bepaalde momenten. 
 
Citroenen
De Zuid-Afrikaanse import domineerde die uit landen zoals Argentinië. De Spaanse en Uruguayaanse volumes waren vrij beperkt. De vraag was prima en kon zonder problemen beantwoord worden. 

Bananen
De aanvoer kwam goed overeen met de vraag die op over het algemeen op het niveau van de voorgaande week lag maar op een aantal plaatsen groeide. De handel was stabiel. 

Bloemkool
Duits product domineerde de markt en hier en daar werd de aanvoer aangevuld met bloemkool uit België en Polen. De handel liep sterk uiteen.

Sla
Voor sla waren de prijzen van binnenlandse en Belgische partijen vrijwel gelijk. Uiteindelijk daalden ze licht als gevolg van een afnemende vraag. 
 
Komkommers
Duitsland, Nederland en België waren dominant. De hoge prijzen van de voorbije weken hielden stand of stegen zelfs, wat de handel bemoeilijkte.
 
Tomaten
De handel werd gedomineerd door producten uit Nederland, België en Spanje. De prijzen stegen. 
 
Paprika's 
Product uit Nederland domineerde de markt. De aanvoer was beperkt en op sommige plaatsten amper toereikend om aan de vraag te kunnen voldoen. De vraag was op sommige momenten vrij sterk.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven