Hogere opkomst dan verwacht bij open dag Rijk Zwaan

Tholen - De inloopmiddag van het huidige assortiment van de onbelichte tomatenteelt van Rijk Zwaan werd gisteren weer georganiseerd. Telers en partijen uit de hele keten werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. In het Trial Center Tomato van Rijk Zwaan, Kwintlaan 5a in Kwintsheul, was iedereen weer van harte welkom om van gedachten te wisselen met de teeltadviseurs. Daarnaast werd er gepraat over marketing, teeltactualiteiten en afzetkansen. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje.Maarten van der Leeden, account en chain manager van Rijk Zwaan, was blij met de opkomst. "Tomatentelers hebben een bijzonder jaar achter de rug: extreme hitte, moeizame prijsvorming. Het was niet gemakkelijk. Dit is gisteren regelmatig de revue gepasseerd."

Drie tomatenrassen kregen extra veel aandacht van de bezoekers gisteren.

 
Maarten van der Leeden

Trovanzo RZ
Dit is een grove trostomaat. Dit marktsegment is in Nederland groot en breidt nog verder uit. Maarten:"De Trovanzo RZ wordt, nu nog, op kleine schaal geteeld. Trovanzo RZ doet het goed. Met een hoge totaalproductie lijkt hij niet onder te doen voor het standaardras. Anderzijds is het seizoen nog niet afgelopen. De eindstreep is nog niet gehaald. Onze ogen zijn op dit ras gericht. Trovanzo RZ kan goed mee en is vroeger in het seizoen dan het standaardras. Wij geloven hier wel in."

Livento RZ

Dit is een losse tomaat, wordt her en der al geteeld en we verwachten uitbreiding. Ten opzichte van Arvanto RZ heeft Livento RZ een goede vroege en goede totaalproductie. Livento RZ is enigszins grover, zeer goed houdbaar en uitstekend van smaak.


 
72-006 RZ
Dit is een tros cherry tomaat. Deze tomaat staat nog aan het begin van de introductie. De eerste proeven staan dit jaar. Maarten:"72-006 RZ blinkt uit in smaak. Dat valt direct op. De tomaat heeft een dieprode kleur. Al moet deze tomaat zich nog bewijzen, de introductie gaat door. 72-006 RZ is veelbelovend. Ook internationaal gezien."

 

De bezoekers die gisteren in het Trial Center Tomato waren, hadden ook aandacht voor de paprika's en in het bijzonder voor de puntpaprika Palermo. Palermo startte ooit met rood. Nu is er al geel. De veredelingsinspanningen richten zich nu op oranje en bruin. De zoete en frisse smaak maakt Palermo geschikt voor veel toepassingen.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
Maarten van der Leeden
tel 06 129 848 07
www.rijkzwaan.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven