Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Importvraag in Hong Kong breidt zich steeds meer uit naar supermarkten"

Handelsoorlogen houden standhouders Asia Fruit Logistica bezig

De tweede dag van de Asia Fruit Logistica leek volgens sommige standhouders wat drukker dan de eerste beursdag. Over het algemeen zijn de standhouders tevreden over de stroom bezoekers. Een Italiaanse standhouder gaf aan dat de Aziatische markt in zijn geheel eigenlijk goed vertegenwoordigd is op de beurs, maar dat van het continent de Chinezen eigenlijk nog het minst vertegenwoordigd zijn.

Volgens Nederlandse exporteurs is de lokale bevolking in Hong Kong steeds meer in voor importproducten. Kwam in eerste instantie de vraag voornamelijk vanuit hotels en restaurants die door westerse klanten werden bezocht, tegenwoordig is er steeds meer vraag vanuit de supermarkten.

Team Aartsenfruit Asia

Bij de Nieuw-Zeelanders bestaat er onzekerheid over de toekomst van de fruitexport als gevolg van de veranderende politieke situaties. Zo is er bezorgdheid over de gevolgen van de tarieven voor Amerikaanse appelen in China voor de Nieuw-Zeelanders als er meer Amerikaanse appelen op de binnenlandse markt en andere exportbestemmingen worden verkocht. Peru en andere Latijns-Amerikaanse landen hopen juist te profiteren van de tarievenoorlog die gaande is, zij zijn minder Amerikaans fruit in China juist als een kans.

Zuid-Afrikanen zijn momenteel vooral in afwachting van de onteigeningskwestie. Ze proberen optimistisch te blijven en wachten af hoe de overheid met de situatie omgaat. Volgens exporteurs is er wel degelijk onrust, maar niet zo erg als in de media voorgesteld. Wel maken ze zich zorgen dat dit de investeringen in het land zal beĆÆnvloeden.


Vanuit Spanje zijn steeds meer bedrijven op de beurs als exposant actief. De kakitelerscoƶperatie Asociacion Espanola de Caqui hoopt dat er snel toegang komt voor de Spaanse kaki's in China. Zummo maakt haar debuut op de beurs en kreeg de eerste twee dagen veel goede feedback op de sapmachines.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven