Digitale microscopen testen zuiverheid van zaad

Inzoomen versnelt het proces van kiemtesten, identificatie van zaadsoorten en tests voor het bepalen van de zuiverheidsgraad van een zaad of korrel met o.a. tarwe-, gerst- of roggezaden. Dit maakt het mogelijk bijzondere zaadsoorten, mijt- of schimmelziektes te herkennen.Tagarno levert microscopen die onder andere gebruikt kunnen worden voor:
• Zuivere zaaddefinities (PSDs)
• Het testen van de kiemkracht van het zaad
• Het herkennen van zaadsoorten 
• Het bepalen van de zuiverheidsgraad 

De zuiverheidsgraad van het zaad testen
Wanneer je het staal onder de camera plaats en inzoomt op de zaden, is het mogelijk om snel onzuiverheden zoals onkruidzaden en zaden van andere soorten te bespeuren en gemakkelijk bijvoorbeeld gebroken zaden, gronddeeltjes of ander delen die geen zaad zijn, te ontdekken.

Een digitale microscoop maakt het mogelijk om fotodocumentatie van de zuiverheidsgraad van de korrel te creëren die dan gedeeld kan worden en als levenslang bewijs van het werk kan fungeren.

De vergrootglazen van Tagarno kunnen gebruikt worden om de zuiverheidsgraad te bepalen van alle soorten zaden - bijvoorbeeld: raapzaden, graszaden, gerst, tarwe, rogge, haver en groentenzaden.

Testen van de kiemkracht van het zaad
Wanneer je inzoomt op de gekleurde zaden waarbij je gebruik maakt van een digitale microscoop, zal het nauwkeurig bekijken van de vorm en de kleur van de zaadkiem je helpen om het testproces van de kiemkracht uit te voeren. Wanneer je de zaden onder de camera plaatst, inzoomt en het zaad opent, is het mogelijk om de kiem te bestuderen en de kiemkracht na te gaan.

Wanneer je de zaden uitvergroot op een beeldscherm, kun je gemakkelijk de kiemkracht van het zaad evalueren en bespreken met collega's.

Als je zorgt voor een FULL HD-kwaliteit op het scherm, maakt een digitale microscoop het je mogelijk de vorm van het zaad heel duidelijk te zien. Met een Tagarno-vergrootglas zal je werk minder inspanningen vergen en zal je efficiënter kunnen werken.

Een digitale microscoop is geschikt voor het controleren van de kiemkracht van het zaad bij alle soorten zaden, bijvoorbeeld tarwe, rogge en triticale.

Voor meer informatie:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven