"Meeste tuinders niet tevreden"

Tevredenheidsonderzoek over de belangenorganisaties voor de land- en tuinbouw

Agrarische onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen is van plan om in het najaar van 2018 een groot onafhankelijk online onderzoek uit te voeren onder agrarische ondernemers om de tevredenheid te peilen over de belangenorganisaties in de sector, waaronder LTO (LLTB, ZLTO en LTO Noord), NAJK, NVM, NAV, NVP, POV en NFO. Ook is het interessant om na te gaan wat de agrarische ondernemers van deze belangenorganisaties verwachten, bijvoorbeeld op het gebied van belangenbehartiging en promotie van de sector.
 
Dit naar aanleiding van het onderzoek "De Staat van de Boer" dat Geelen Consultancy heeft uitgevoerd voor dagblad Trouw in samenwerking met Agrio Uitgeverij. Uit dat onderzoek blijkt dat veruit de meeste boeren en tuinders niet tevreden zijn over de belangenorganisaties. Bijna 90% is 'helemaal of gedeeltelijk eens' met de stelling dat 'de landbouworganisaties er niet in slagen om het juiste verhaal over de positie van de boer voor het voetlicht te brengen'.
 
In het onderzoek wordt eerst gevraagd van welke landbouworganisatie(s) men lid is en wat de belangrijkste redenen zijn om lid te zijn van een landbouworganisatie. Vervolgens krijgt men stellingen te zien die men kan beantwoorden voor de belangenorganisatie(s) waarvan men lid is. Het voordeel van deze wijze van onderzoek is dat men de tevredenheid over een bepaalde landbouworganisatie ook goed kan vergelijken met andere landbouworganisaties of met de 'gemiddelde' landbouworganisatie.

Geelen Consultancy heeft de intentie om het onderzoek een keer in de twee jaar uit te voeren, zodat men ook kan zien op welke aspecten de dienstverlening verslechterd of verbeterd in de loop der tijd.
 
Voor meer informatie:
Geelen Consultancy
Mondriaanlaan 14
6708 NG Wageningen (NL)
0317-425958 of 06-20607090

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven