Verslag eerste beursdag

Standhouderslijst Nederlandse en Belgische exposanten op Asia Fruit Logistica

Tholen - Vandaag is de Asia Fruit Logistica in Hong Kong van start gegaan. De beurs maakt de laatste jaren een flinke groei door. Dit jaar hebben meer dan 13.000 bezoekers uit 70 landen zich geregistreerd. De beurs telt meer dan 800 standhouders uit 46 landen, waarvan 27 met een nationaal paviljoen. Deze avond staat voor de Nederlanders traditiegetrouw de receptie in de ambtswoning bij bij de consul-generaal op het programma.Vanuit Nederland en België zijn er zo'n 30 bedrijven op de beurs actief. Enkelen richten zich specifiek om de toegestane peren en paprika's op de Chinese markt af te zetten, anderen richten zich met uien, machines, zaad of tuinbouw- of bewaartechnologie breder op de Aziatische markt. De Nederlands-Belgische afvaardiging is vrij stabiel. Onderstaand de lijst exposanten:
Volgens onze redacteuren was er gedurende de hele dag een gestage stroom aan bezoekers. Met name de Australiërs en Spanjaarden hebben fors geïnvesteerd in hun stands. De Belgische en Franse exporteurs vinden de beurs steeds beter worden en zien nieuwe kansen om de Aziatische markt verder te ontwikkelen.

Latijns-Amerika is als vanouds goed vertegenwoordigd. Zo staan er exporteurs met Mexicaanse bananen, gele pitahaya uit Ecuador en Argentijnse citroenen in de hoop van Chinese marktopening. De exporteurs van Costa Ricaanse ananas en Argentijnse blauwe bessen zijn al een stap verder en kunnen op zoek naar potentiële klanten.

Deze ochtend werd een joint venture tussen Val Venosta, Rivoira en RKGrowers aangekondigd. Onder de naam Omnifresh zal deze joint venture zich richten op het introduceren van zoete, knapperige appelen op de Aziatische markt. Onder meer de Ambrosia-appel behoort tot deze variëteiten.

Dole Asia had veel aanloop voor de ananasschil- en snijmachine Piña Bar in de stand.Ook het aantal Chinese bedrijven is toegenomen op de beurs. Zo benadrukte Shenzhen Kingschip Co in een persconferentie de samenwerking met de Chileense blauwebessen- en kersenpartners Juan de Dios en Ignacio Caballero. Er was veel belangstelling voor, want er was een limiet op de beschikbare plaatsen.

Maandag publiceren we een fotoreportage van de beurs

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven