VS: tomaten nog steeds ruim beschikbaar

Terwijl de zomermaanden nog steeds voor veel lokale en regionale tomaten zorgen, zijn er ook ruim tomaten beschikbaar op de Noord-Amerikaanse markt. Veel grote telers verlichten daarom de productie van sommige variƫteiten om zich ervan te verzekeren dat er een goede markt zal zijn. Het weer is gunstig geweest voor de tomatenteelt en dit zou nog een aantal maanden zo moeten blijven. Ondertussen blijft de markt sterk.

"Wij richten ons tijdens de zomer enkel op de teelt van Roma en trostomaten," zegt Tony Incaviglia van GR Fresh. "Er zijn in het land teveel andere alternatieven tijdens de zomer vanwege kleine lokale telers die in productie zijn, dus zijn we terughoudend met ronde tomaten. Roma en trostomaat blijft gedurende oktober wel consistent. November en december zijn historisch gezien uitdagende maanden vanwege slechte en onvoorspelbare weersomstandigheden. Markten zijn gelijkmatig met redelijke prijsstelling en voldoende beweging. Mogelijk productieverlaging tijdens de winter
GR Fresh was recent aanwezig als exposant op de New England Produce Council Expo in Boston. Het thema voor het bedrijf was "Sharing the Flavor of Mexico", waarmee ze de kans hadden om bezoekers hun productlijnen te presenteren. Daar deelden ze ook de mening dat Noord Amerika op dit moment over bevoorraad is met tomaten en dat GR Fresh overweegt om in antwoord daarop de productie te verlagen. "Over het algemeen gaan we deze winter wat terugschakelen met de teelt," aldus Incaviglia. "Er zijn teveel tomaten in geheel Noord Amerika."

Incaviglia voegt toe dat het bedrijf zich zal blijven richten op recente doelen en de prestaties van al hun AGF-items. "GR Fresh heeft er recent aan gewerkt om meer consistente jaarrond programma's op te zetten en meer gaten in de kalender te overbruggen," stelt Tony. "We hebben ook nieuwe verpakkingen geĆÆntroduceerd die waarde toevoegen aan hete pepers, we hebben ons aanbod biologische items verstevigd en het aanbod van westerse groenten uitgebreid, zoals ijsbergsla, romaine sla, romaine hearts, red leaf, green leaf, bleekselder, broccoli, etc."

Voor meer informatie:
Tony Incaviglia
GR Fresh
Tel: +1 (956) 631-8135


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven