Politie neemt gestolen poolfust in beslag

Naar aanleiding van recente diefstallen van poolfust van Euro Pool System heeft de politie invallen gedaan op diverse locaties waarbij verdachte partijen kratten zijn aangetroffen. Ook heeft de politie aanhoudingen verricht en zijn strafzaken tegen verdachten opgestart.
 
In aanvulling op de samenwerking met de politie werkt Euro Pool System al langere tijd samen met verzekeraars aan het tegengaan van diefstal van de verskratten die o.a. voor groenten en fruit worden gebruikt. Zo heeft Euro Pool System het inleverbeleid van zijn kratten verder aangescherpt. Ook heeft het bedrijf een speciaal team in samenwerking met politie en justitie opgericht dat op basis van data-analyses het gebruik, de inleverpatronen en de herkomst van kratten kan monitoren. Op deze manier kan het team verdachte situaties en partijen signaleren en direct doorgeven aan de politie. In de afgelopen maanden heeft de politie naar aanleiding van deze data-analyses invallen in Nederland en Belgiƫ gedaan en daarmee enkele diefstallen opgelost.
 
Daarnaast investeert Euro Pool System in de volgbaarheid van de verskratten. Het bedrijf kan hierdoor routes van kratten steeds nauwkeuriger volgen om verdachte handelingen en routes beter te identificeren en misbruik te bestrijden. In Nederland, Belgiƫ en Duitsland zijn hiermee bemoedigde resultaten geboekt.
 
Tips om diefstal te voorkomen 
Euro Pool System, eigenaar van de verskratten, roept gebruikers van de kratten op maatregelen te nemen om krattendiefstal tegen te gaan:
  • Zet herbruikbare verskratten op het bedrijfsterrein altijd achter slot en grendel
  • Stuur de verskratten na gebruik zo spoedig mogelijk terug naar Euro Pool System
  • Doe bij krattendiefstal aangifte bij de politie
Voor meer informatie:
Euro Pool System
Laan van Vredenoord 8 
2289 DJ Rijswijk
+31 (0)70 301 41 41
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven