gezonde voeding promoten

De nieuwe urban (farming) rap

Wat doe je als je een klein teeltbedrijf met een bescheiden reclamebudget hebt, maar je groots denkt en mensen wilt motiveren om hun groenten te eten? Dan maak je (natuurlijk) een rapvideo. En dat is precies wat Jimmy Myers van Front 9 Farm in Ohio heeft gedaan.

"Vroeg in het seizoen wist ik al dat ik een video wou maken om ons CSA-programma te promoten," vertelt Jimmy. "Terwijl we begonnen met het planten van de eerste gewassen begon ik al met het bedenken van de eerste zinnen. Omdat ik absoluut geen muzikale talenten heb, besloot ik de hulp van twee oude schoolvrienden in te roepen, Adam en Connor. Connor is een professionele musicus (klik hier voor de website van zijn band), en één van onze CSA leden. Onze andere vriend Tim heeft geholpen bij het filmen en editen van de video. We hadden veel lol bij het maken van de video en ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. Bovendien brengt het onze boodschap goed over."

We kunnen ons zo voorstellen dat u inmiddels behoorlijk nieuwsgierig bent geworden naar het eindresultaat. Klik daarom op het filmpje hieronder om de volledige rap te zien en lees hieronder verder voor meer achtergrondinformatie over Jimmy's teeltbedrijf.


Bij Front 9 Farm wordt op ruim één hectare ongeveer 80 verschillende soorten groenten en fruit geteeld door het team, variërend van bladgroenten, kruiden, knolgewassen en veel gewassen uit de brassica, cucurbit en solanacea familie. Alle teeltplanning- en cyclussen zijn gebaseerd op een CSA-maaltijdprogramma met 100 leden. Iedere week krijgen leden 10-15 seizoensgroenten en -vruchten en een vijf-maaltijden-plan dat elk van de geleverde soorten groenten gebruikt.

In de tunnel van 61x122 cm met hangende gordijnen telen ze vlees-, roma- en gele cocktailtomaten op één enkele stam. De tomaten worden geteeld in zakken van 19 liter die zijn gevuld met voornamelijk turfachtige grond (ProMix Bx) en die geïrrigeerd worden met een speciale mix.

Hun tweede tunnelkas bevat aubergine, cherrytomaten, komkommers, paprika en speciale soorten paprika's. "Deze gewassen worden geteeld in een zwaar bemeste grond met gecomposteerde kippenpoep van onze leghennen en dit wordt verder geïrrigeerd door middel van een druppelsysteem," legt Jimmy uit. 

Voor meer informatie:
Front 9 Farm
8421 Richman Rd.
Lodi OH 44254
(330) 388-6070
front9farm@gmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven